Μεγάλη επιτυχία τα «Οινοκρητικά 2013» | Ανοδική πορεία για τα κρητικά κρασιά

μεγάλη-επιτυχία-τα-οινοκρητικά-2013-αν-39094

Σταθερή πορεία προς τα πάνω παρουσιάζει το κρητικό εμφιαλωμένο κρασί τα τελευταία χρόνια, παρά τις δυσκολίες και την οικονομική κρίση.

oinokritikaΣτα φετινά ‘Οινοκρητικά 2013’ η παρουσία των ανθρώπων της εστίασης ήταν κάτι παραπάνω από έντονη, σε μία προσπάθεια να μπουν ακόμα περισσότερες ετικέτες τοπικών κρασιών σε εστιατόρια και ξενοδοχεία των Χανίων.

Μέχρι και χθες το βράδυ από το Μεγάλο Αρσενάλι είχαν περάσει εκατοντάδες άτομα, ειδικοί και μη, προκειμένου να δοκιμάσουν κρασιά, να συγκρίνουν και να κάνουν τις παρατηρήσεις τους, να συνομιλήσουν με τους οινοποιούς και να γνωρίσουν καλύτερα τα προϊόντα από 18 οινοποιεία της Κρήτης.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή του κόσμου και την παρουσία των ανθρώπων της εστίασης», επεσήμανε η κα Εύη Ντουράκη από το ομώνυμο οινοποιείο. Η κα Ντουράκη υπογράμμισε τη σταθερά ανοδική παρουσία των κρητικών κρασιών στις διεθνείς αγορές, κάτι που το αποδεικνύουν και οι πρόσφατες βραβεύσεις τους, ενώ παράλληλα επεσήμανε πόσο σημαντική είναι η αύξηση της κατανάλωσής τους στην τοπική αγορά.

ntouraki

«Μέσα στην κρίση εκτιμούμε ότι μπορεί να προχωρήσει η περαιτέρω συνεργασία μας με εστιατόρια και ξενοδοχεία και να μπουν περισσότερα τοπικά κρασιά. Είναι κάτι που το αξίζουν ποιοτικά σίγουρα, αλλά και στο πλαίσιο της αλληλοστήριξης μεταξύ μας», τόνισε.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Δυτικής Κρήτης, κ. Νίκος Καραβιτάκης, σημείωσε πως: «Ο κρητικός αμπελώνας έχει κάνει τεράστια βήματα τόσο στην ποιότητα όσο και στις διάφορες ποικιλίες κρασιού που προσφέρονται πλέον στους καταναλωτές. Δεν νομίζω ότι κάποιος θα δοκιμάσει ένα οποιοδήποτε κρητικό κρασί και δεν θα μείνει ικανοποιημένος. Τα κρητικά κρασιά όχι μόνο αποκτούν συνεχώς την εκτίμηση των καταναλωτών στο εξωτερικό, αλλά και βραβεύονται στις διάφορες εκθέσεις. Θεωρούμε ότι το Δίκτυο Οινοποιών Δυτικής και Ανατολικής Κρήτης, κάτω από την ομπρέλα της ‘Wine of Grete’, έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες στην ανάδειξη και τη δυναμική του κρητικού αμπελώνα στο εξωτερικό».

oinokritika

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Αν. Κρήτης κ. Νίκος Μηλιαράκης. «Το δεδομένο είναι ότι το κρητικό κρασί έχει πάει πολύ μπροστά τα τελευταία 15 χρόνια. Εκδηλώσεις όπως η συγκεκριμένη είναι ακριβώς ένας τρόπος με τον οποίο μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους καταναλωτές και τους επαγγελματίες, ώστε να έρθουν σε επαφή με το προϊόν, να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες του κρητικού κρασιού, τις διάφορες ποικιλίες καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι οινοποιοί.

Θέλω να τονίσω ότι το κρητικό κρασί δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από οποιοδήποτε άλλο κρασί εκτός νησιού. Είναι επίσης απαραίτητο το κρητικό κρασί να επιλεχθεί και στις λίστες τόσο των ξενοδοχείων όσο και των εστιατορίων της Κρήτης ως πρώτη επιλογή», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: Χανιώτικα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook