Σκουλάκης: «Αυτοί που έχουν σπίτια ανοίκιαστα να τα παραχωρήσουν για τους αστέγους»

σκουλάκης-αυτοί-που-έχουν-σπίτια-ανο-83285

Την πρότασή του να διαθέσουν όσοι πολίτες είναι πράγματι ευαίσθητοι, τα σπίτια και τα διαμερίσματά τους που μένουν ανοίκιαστα, για τη φιλοξενία των αστέγων και να σταματήσουν να εγκαλούν το Δήμο, κατέθεσε επίσημα, κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Μανώλης Σκουλάκης.

dimotiko31.07Το θέμα της φιλοξενίας των αστέγων, είχε φέρει νωρίτερα στο Συμβούλιο ο κ. Τάσος Βάμβουκας, επικεφαλής του «Δήμου Ενεργών Πολιτών», ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί από την αρμόδια αντιδήμαρχο κα Χρ. Χατζηδάκη, για τις ενέργειες σχετικά την απόφαση που έχει ληφθεί για φιλοξενία αστέγων σε πτέρυγα του πρώην ψυχιατρείου.

Ο ίδιος, είχε διαπιστώσει ότι «αποτελεί ντροπή για μια κοινωνία να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα», γεγονός που προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση της αρμόδιας αντιδημάρχου, που απαρίθμησε τις ενέργειες, στις οποίες ο Δήμος έχει προβεί έως τώρα.

Αφενός, κατηγόρησε το Υπουργείο για την τεράστια καθυστέρηση στην έκδοση της ΚΥΑ για το χώρο όπου θα λειτουργήσει ο ξενώνας και αφετέρου εξήγησε ότι στο μεταξύ, ο Δήμος κατάφερε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση (μέσω του προγράμματος για την αντιμετώπιση της φτώχειας) για «λειτουργία υπνωτηρίου αστέγων».

Το πρόβλημα όμως αφορά τη στέγαση, καθώς όπως τόνισε επανειλημμένα, η εν λόγω πτέρυγα του παλιού ψυχιατρείου δεν έχει οικοδομική άδεια. 

Η κα Χατζηδάκη, αναφέρθηκε επίσης στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας αλλά και για τη φιλοξενία των αστέγων στο Δημοτικό Γηροκομείο, δυνατότητα από την οποία έχουν ήδη επωφεληθεί 40 συμπολίτες μας, 26 εκ των οποίων μάλιστα, κατάφεραν να αποκατασταθούν.

«Εσείς, εμείς αλλά και όλοι, πρέπει να βλέπουμε τι κάνουν οι δημοτικές υπηρεσίες και λέξεις όπως «ντροπή» δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται», είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας στον κ. Βάμβουκα.

Πρόταση Δημάρχου

Το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Μανώλης Σκουλάκης που έκανε «έκκληση» όπως είπε, σε όλους τους «ευαίσθητους Χανιώτες» που έχουν «ανοίκιαστα διαμερίσματα» να τα παραχωρήσουν για τη φιλοξενία των αστέγων και να σταματήσουν να εγκαλούν το Δήμο, όπως κάνουν τα τελευταία δύο χρόνια.

«Δώστε μας τα κτήρια κι εμείς θα βρούμε τρόπο να καλύψουμε τα λειτουργικά έξοδα αλλά και εθελοντές για να τα λειτουργήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

 

One thought on “Σκουλάκης: «Αυτοί που έχουν σπίτια ανοίκιαστα να τα παραχωρήσουν για τους αστέγους»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook