Χανιά | Χρωστάς στη Εφορία; Καλύτερα να πας… με τα πόδια!

χανιά-χρωστάς-στη-εφορία-καλύτερα-να-63251

troxaia taxisΣτο ελάχιστο έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο όσοι έχουν «εκκρεμότητες» με την Εφορία, υπό το φόβο του εντοπισμού τους από τις «έξυπνες συσκευές» της Αστυνομίας.

Στα Χανιά, όλο και πληθαίνουν τα  περιπολικά και οι μοτοσικλέτες της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας που διαθέτουν τον απαραίτητο για τον εντοπισμό των οφειλετών του Δημοσίου εξοπλισμό, μια ηλεκτρονική «ταμπλέτα» δηλαδή, συνδεδεμένη με το Taxis.

Πώς λειτουργεί; Όταν ένας οδηγός «πέσει» πάνω στο …hi-tech μπλόκο, επιδεικνύει το δίπλωμα του, το οποίο όμως δεν ελέγχεται αυτό καθ’ αυτό αλλά χρησιμοποιείται για να διαπιστωθεί εάν ο συγκεκριμένος οδηγός έχει ληξιπρόθεσμα χρέη.

taxisnetΌπως είναι φυσικό, η είδηση αυτή, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που θέλουν τους αστυνομικούς να κρατούν σκληρή και αδιάλλακτη στάση απέναντι στους οφειλέτες, έχει σπείρει τον πανικό στην κοινωνία των Χανίων.

Συγκεκριμένα, απ’ ότι πληροφορούμαστε, πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να μετακινηθούν ακόμα και με το λεωφορείο για να καταλήξουν σίγουρα … στον προορισμό τους και όχι στον Εισαγγελέα ή ακόμα και στη φυλακή, αφού στις περιπτώσεις που κάποιος βρεθεί να έχει βεβαιωμένη παράβαση, ακολουθείται κανονικά η αυτόφωρη διαδικασία.

Δεν πρόκειται για υπερβολή, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες αρκετοί «τυπικοί τροχονομικοί έλεγχοι»  εξελίχθηκαν σε «εφιάλτες» για οδηγούς που είχαν «εκκρεμότητες» με την Εφορία. Μόλις εμφανιστεί στην οθόνη της «ταμπλέτας» το ποσό και το είδος της οφειλής, ο ανυποψίαστος –μέχρι τότε- οδηγός μετατρέπεται αυτόματα σε «κακοποιό» που συλλαμβάνεται επ’ αυτοφόρω και οδηγείται στον Εισαγγελέα.

Τα περιστατικά αυτά, που έχουν κυκλοφορήσει στα Χανιά, τρομάζουν και ντροπιάζουν πολλούς συμπολίτες μας.

taxisnetΒέβαια, εκείνοι που φαίνεται να ανησυχούν περισσότερο –ως συνήθως- είναι οι πολίτες που χρωστούν στην Εφορία επειδή δεν έχουν να πληρώσουν, ο απλός κόσμος δηλαδή που στην πλειοψηφία του έχει οφειλές χαμηλού ύψους. Αυτοί είναι που φοβούνται να κυκλοφορήσουν, που βάζουν κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας (που δεν χρωστάει) να οδηγήσει, που σχεδόν κρύβονται για ν’ αποφύγουν, τόσο τη σύλληψη όσο και το διασυρμό του ονόματός τους σε μια μικρή κοινωνία, όπως τα Χανιά.

Αντίθετα, απ’ ότι μαθαίνουμε πολύ πιο «χαλαροί» είναι οι λεγόμενοι «μεγαλο-οφειλέτες» που δείχνουν σχεδόν σίγουροι ότι και να τους πιάσουν, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, θα «ξεγλιστρήσουν».

Πάντως, κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών διαρρέουν ότι τα πρώτα αποτελέσματα από την επιστράτευση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των οφειλετών είναι πολύ θετικά και κατά συνέπεια σύντομα πρόκειται να εξοπλιστούν με «ταμπλέτες» όλα ανεξαιρέτως τα περιπολικά και οι μηχανές της Αστυνομίας.

2 thoughts on “Χανιά | Χρωστάς στη Εφορία; Καλύτερα να πας… με τα πόδια!

  1. Και στις παραλίες με τα πόδια. Και 6 ευρώ χωρίς απόδειξη και συνεταιράκια του Δήμου. Αυτοί το χαβά τους. 6 ευρώ πρόπερσι 6 πέρυσι έξι φέτος και σχεδόν όλοι ΜΟΝΟ τις ξαπλώστρες. Μετρημένοι στα δάκτυλα οι τσαμπέ με υποχρεωτικό καφεδάκι ή αναψυκτικό. Δε ντρεπόμαστε λίγο? Οι παρανομίες μπροστά μας κι εμείς ψάχνουμε για παράνομους. Σιγά το διασυρμό.Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην χρωστάει, αλλά αυτόν που θα πιάσουν θα διασύρουν. Τι λέτε?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook