Ένταση, επεισόδια και ξύλο σε εκλογικά κέντρα | Video

ένταση-επεισόδια-και-ξύλο-σε-εκλογικά-207164

tsakomosΜπορεί η ψηφοφορία στα 19.449 εκλογικά τμήματα όλης της χώρας να διεξάγεται μέχρι στιγμής ομαλά, ωστόσο, δεν έλειψαν τα επεισόδια μεταξύ υποψηφίων σε διάφορα εκλογικά κέντρα.

Το πρώτο σημειώθηκε νωρίς το πρωί στο 2ο Γυμνάσιο Καλλίπολης στον Πειραιά όπου επικράτησε αναστάτωση όταν ένας άγνωστος άνδρας μπήκε σε εκλογικό τμήμα και έριξε μπουνιά στον εκλογικό αντιπρόσωπο της Χρυσής Αυγής.

Ο δράστης αμέσως μετά αποχώρησε με τη μηχανή του και χάθηκε στα στενά του Πειραιά.

Λίγη ώρα αργότερα στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα έξω από το 5ο δημοτικό σχολείο στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη, πέντε στελέχη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ δέχθηκαν επίθεση από δέκα άτομα, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έφεραν διακριτικά της Χρυσής Αυγής.

Από την επίθεση δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ η αστυνομία, μετά από έρευνα, προχώρησε σε δύο προσαγωγές. Επίσης, φθορές σε προεκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προκάλεσαν τρεις άγνωστοι λίγο πριν τις 13:00 και στην οδό Κρωπιάς και Ελαιών στην Πετρούπολη.

Όμως, την ίδια ώρα, ένας υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από 10 άτομα, στο εκλογικό κέντρο του 5ου ΕΠΑΛ, επί των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Βούτσαλη, επίσης στην Πετρούπολη.

  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ: «Οι φασίστες πήραν την απάντηση που τους άξιζε»

Σε ανακοίνωση της  ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ γίνεται λόγος για «προκλήσεις των φασιστών» οι οποίοι «πήραν την απάντηση που τους άξιζε».
 
keratsini«Οι φασίστες από το πρωί προσπαθούν να κάνουν επίδειξη δύναμης προπηλακίζοντας και τρομοκρατώντας αντιπροσώπους της Αριστεράς, και κυρίως της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ», αναφέρεται και προστίθεται: «Στην Πετρούπολη έσπασαν το περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ. Στο Κερατσίνι, από την ώρα που άνοιξαν τα εκλογικά κέντρα, οι υπόδικοι φασίστες της Χρυσής Αυγής γυρνούσαν προκαλώντας και απειλώντας, με επικεφαλής τον φασίστα Σαλούφα, που είναι ήδη υπόδικος για επίθεση σε μέλη της αντιναζιστικής πρωτοβουλίας και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πειραιά».

Σύμφωνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τελικά κατέληξαν να επιτεθούν σε αντιπροσώπους και υποψηφίους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ και να προσπαθήσουν να τραυματίσουν τον Χρήστο Καραγιαννάκη, εργάτη από τη Ζώνη Περάματος, υποψήφιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ και Αντιδήμαρχο Κερατσινίου και όλα αυτά -όπως χαρακτηριστικά τονίζει- «στο 5ο και 22ο σχολείο του Κερατσινίου, δίπλα στο σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσα και κάτω από το βλέμμα της αστυνομίας που δεν παρενέβη καν».

  • Σε ρόλο ειρηνοποιού ο Λαφαζάνης

Εν τω μεταξύ, τον ρόλο του ειρηνοποιού κλήθηκε να αναλάβει πριν λίγη ώρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, καθώς απέτρεψε την πρόκληση σοβαρού επεισοδίου σε εκλογικό κέντρο της Β΄ Πειραιώς.

«Πρωταγωνιστές» της έντασης ήταν ο δήμαρχος Κερατσινίου, Χρήστος Βρεττάκος και ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Παντελής Καμμάς, οι οποίοι αφού λογομάχησαν για αρκετή ώρα λίγο έλειψε να μετατρέψουν το χώρο σε… ρινγκ.

Οι δύο άντρες βρέθηκαν στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα του Κερατσινίου, μετά τις καταγγελίες που υπήρξαν για επιθέσεις οπαδών της Χρυσής Αυγής, εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ξαφνικά, οι δύο τους ήρθαν τετ-α-τετ με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι αντεγκλήσεις. Από την πλευρά του ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ότι δέχτηκε φραστική επίθεση από δήμαρχο Κερατσινίου.

«Πέρασα μια βόλτα από το συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο, όπως και από πολλά άλλα της Β Πειραιώς. Ρώτησα πως πάνε τα πράγματα, για να να δεχτώ τότε την απάντηση του κ. Βρεττακού: «Η νεκροψία θα δείξει. Από αύριο το πρωί δεν θα τολμάτε να κυκλοφορείται στους δρόμους». Του είπα ότι δεν χρειάζεται τόση αλαζονεία», λέει ο Παντελής Καμμάς στο protothema.gr και τονίζει:« Συνέχισε να με προκαλεί με διάφορες προσβλητικές εκφράσεις τόσο για εμένα όσο και για τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπώ».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κερατσινίου, Χρήστος Βρεττάκος κάνει λόγω στο protothema.gr για χιούμορ το οποίο έκανε στο υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. 

«Του είπα απλώς πως καταφέρατε να κόμμα του 45% να το φτάσετε τόσο χαμηλά. Και ότι με όσα κάνατε καιρός ήταν να μείνετε στο περιθώριο. Του έκανα πλάκα δεν ξέρω γιατί το εξέλαβε διαφορετικά», λέει ο Χρήστος Βρεττάκος.

Όπως και να έχει πάντως τα αίματα άναψαν και παραλίγο η κατάσταση να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Όμως, χάρη στη έγκαιρη παρέμβαση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, το κλίμα αποφορτίστηκε και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

  • Θερμό επεισόδιο στο Πλωμάρι της Λέσβου 

Ωστόσο, δεν σημειώθηκαν επεισόδια μόνο σε εκλογικά κέντρα στην πρωτεύουσα αφού και στο Πλωμάρι Λέσβου έπεσε… ξύλο μεταξύ υποψήφιου βουλευτή και στελέχους άλλου κόμματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υποψήφιος χτύπησε το στέλεχος με μεταλλικό αντικείμενο και ο τραυματίας πήγε στο κέντρο υγείας και στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα Πλωμαρίου. 

Το συμβάν επιβεβαιώθηκε από το θύμα και ο θύτης -σύμφωνα με πληροφορίες- έφυγε για να γλυτώσει το αυτόφωρο. 

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook