Απάντηση το Παγκρήτιου Κτηνιατρικού Συλλόγου στην Φιλοζωική Χανίων

απάντηση-το-παγκρήτιου-κτηνιατρικού-141885

skylosΠερί του διασυρμού της κ. Tανιας Αερινιωτάκη απο το φιλοζωικό Χανίων για τα αδέσποτα:

Η απάντηση του παραρτήματος Κρήτης του Π.Κ.Σ.

Όπως σωστά αναφέρετε στην επιστολή σας οι ΙΔΙΩΤΕΣ κτηνίατροι του νομού Χανιών ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ έχουν ορίσει εφημερίες κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Ας προστεθεί επίσης ότι πολλοί εξ αυτών έχουν ανοικτά τα τηλέφωνά τους τα Σαββατοκύριακα και είναι διαθέσιμοι ανεξάρτητα με το ποιός εφημερεύει ή όχι, πάλι κατόπιν δική τους πρωτοβουλίας.

Ας αποσαφηνιστεί λοιπόν το γενικό καθεστώς της ιδιωτικής εργασίας του ελεύθερου επαγγέλματος στο οποίο ανήκουν οι κτηνίατροι: πέραν του ΦΠΑ, του φόρου επιτηδεύματος, της φορολόγησης του εισοδήματος (26% απ’ το πρώτο ευρώ) των ασφαλιστικών εισφορών και των λοιπών λειτουργικών (ενοίκιο, ΔΕΗ, νερό, ΟΤΕ του ιατρείου) καθώς και αναλωσίμων (περί των 1000 ευρώ για ένα μέσο κτηνιατρείο χωρίς ΦΠΑ) εξόδων, θα πρέπει και να ζήσουν ως άνθρωποι… Ας αποσαφηνιστεί επίσης και το ειδικότερο καθεστώς του κτηνιατρικού επαγγέλματος: οι κτηνίατροι έρχονται επανειλημμένως αντιμέτωποι με την εγκατάλειψη τραυματισμένων ζώων έξω από το ιατρείο τους, τα έξοδα για την περίθαλψη των οποίων αναλαμβάνουν οι περισσότεροι αν όχι όλοι εξολοκλήρου οι ίδιοι.

Επιπλέον, παρέχουν δωρεάν ή πληρώνονται λιγότερο από τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους, όταν προσκομίζονται εξακολουθητικά ζώα στο ιατρείο τους και οι πολίτες διαθέτουν ελάχιστα χρήματα. Επιχειρώντας μια αναλογία, αν πάτε σε ένα εστιατόριο θα πληρώσετε 10 ευρώ ενώ ο λογαριασμός ανέρχεται στα 50; Η αν εργάζεστε ως υπάλληλος σε ένα κατάστημα, θα δουλεύετε 8 ώρες αν σας πληρώνουν για 5; Οι κτηνίατροι λοιπόν αντιμετωπίζουν το παραπάνω καθεστώς αναντιστοιχίας σε καθημερινή βάση, χωρίς να διαφημίζουν και να προβάλλουν τη δωρεάν συνεισφορά τους.

Αντιθέτως, γίνονται επανειλημμένως στόχοι των φιλοζωικών συλλόγων, οι οποίοι σε κάθε μεμονωμένη άρνησή τους για διαχείριση ενός περιστατικού καιροφυλακτούν με το δίκαννο, κατηγορώντας τους για αναλγησία και συνακόλουθη φιλαργυρία. Προωθούν ένα δίπολο του τύπου «πραγματική, ανιδιοτελής φιλοζωία»- «ιδιοτελής κοστολόγηση των ζώων», το οποίο κάνει επίκληση στο συναίσθημα των ανθρώπ ων και συσκοτίζει το ιδιαίτερα δύσκολο καθεστώς κάτω από το οποίο εργάζονται οι κτηνίατροι. Η κ. Αερινιωτάκη εκτέθηκε στην παραπάνω φιλοζωική τακτική, ενώ το όνομά της υπέστη βάναυση λασπολογία και διαπόμπευση.

Η κ. Αερινιωτάκη είναι μέλος του συλλόγου μας από το 2008. Η απόφασή της να ακολουθήσει το κτηνιατρικό επάγγελμα ήταν απολύτως συνειδητή. Από την αρχή της επαγγελματικής της καριέρας έχει συμμετάσχει σε προγράμματα εθελοντικών στειρώσεων καθώς και σε πρόγραμμα του δήμου για τα αδέσποτα. Είναι μέλος των εθελοντών κτηνιάτρων του συλλόγου μας και έχει βοηθήσει φιλοζωικούς συλλόγους και πολίτες με αδέσποτα ζώα, καθώς στο ιατρείο της υπάρχουν ζώα που φροντίζει τόσο μέσα όσο έξω και γύρω από αυτό.

Αποτελεί συνεπέστατο μέλος του συλλόγου με ακαδημαϊκό κύρος και φιλοζωική συνείδηση όπου στο παρελθόν έχει βοηθήσει και τον συγκεκριμένο φιλοζωικό σύλλογο, -η Προστασία των ζώων- ο οποίος της φέρθηκε ανάρμοστα, καθώς η τακτική του υπακούει στο δόγμα του “διαίρει και βασίλευε”, επιχειρώντας τη δημιουργία δίπολων του τύπου “ο καλός κτηνίατρος ”/ “η κακή κτηνίατρος ”. Η κ. Αερινιωτάκη αποτελεί μια από τις πάμπολλες περιπτώσεις συναδέλφων πανελλαδικά οι οποίοι έχουν υποστεί αντίστοιχο πόλεμο από φιλοζωικούς συλλόγους. Εμείς ως Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος την υποστηρίζουμε, κατακρίνουμε και επικρίνουμε την παράνομη, παρασκηνιακή και επικίνδυνη μη αδειοδοτημένη άσκηση του κτηνιατρικού επαγγέλματος την οποία και διώκουμε ποινικά εδώ και πολλά χρόνια χωρίς να καταφέρνουμε, για αδιευκρίνιστους και εξοργιστικούς λόγους (π.χ. Μη κερδοσκοπικές οργανώσεις) να εντοπίσουμε.

Με αφορμή την επαίσχυντη συμπεριφορά του φιλοζωικού Χανίων προς το πρόσωπό της θα ακολουθήσουν στο μέλλον νέες συλλογικές και συσπειρωμένες ενέργειες, ώστε να προασπίσουμε την επαγγελματική και ηθική υπόσταση των μελών μας.

Γεώργιος Πιπεράκης (Υπεύθυνος Παραρτήματος Κρήτης Π.Κ.Σ.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook