Δύο χιλιάδες εμβόλια για τη μηνιγγίτιδα έχουν διατεθεί στα Χανιά | Ηχητικό

δύο-χιλιάδες-εμβόλια-για-τη-μηνιγγίτι-180157

emvoliasmosΕπάρκεια υπάρχει στα Χανιά στα εμβόλια για τη μηνιγγίτιδα Β, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον SUPER FM 89.6 oπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων Μανώλης  Κατσαράκης.

Ο κ. Κατσαράκης είπε επίσης πως τα προβλήματα ελλείψεων που παρατηρήθηκαν σε ότι αφορά τα συγκεκριμένα εμβόλια ο κ. Κατσαράκης είπε πως αυτό οφείλονταν στη μαζική ζήτηση από τους γονείς μα την δημοσιοποίηση των περιστατικών στα Χανιά ( δείτε εδώ ). Μέχρι να έρθουν τα εμβόλια στα Χανιά χρειαστήκαν δυο τρεις ημέρες τόνισε ο πρόεδρος των φαρμακοποιών και πλέον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Ο κ. Κατσαράκης  έβαλε επίσης τέλος σε φήμες που έκαναν λόγο για απόσυρση παρτίδας του εμβολίου, ενώ έβαλε τέλος και σε φήμες που μιλούσαν για παρενέργειες.

Ο ίδιος εκτιμά ότι ίσως σε κάποιους γονείς υπήρχε σύγχυση με αφορμή την ανάκληση -προ μηνών- παρτίδων του εμβολίου για τη μηνιγγίτιδα C. Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών τονίζει χαρακτηριστικά: «Δεν ισχύει η φημολογία. Είναι τελείως ανυπόστατη. Τόσο ο Ε.Ο.Φ. όσο και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνουν ταχύτατα για τις περιπτώσεις αποσύρσεων οποιασδήποτε παρτίδας, οποιουδήποτε εμβολίου. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει σύγχυση με εμβόλιο μηνιγγίτιδας, το οποίο κυκλοφορούσε και αφορούσε άλλη ομάδα».

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι γιατροί συνταγογραφούν το εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα Β σε απλό χαρτί, γιατί δεν καλύπτεται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και ότι από την ημέρα που έγιναν γνωστά τα περιστατικά έως χθες είχαν δοθεί πάνω από δύο χιλιάδες εμβόλια στα Χανιά. Επιπλέον ο κ. Κατσαράκης σημειώνει ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα με τις παρενέργειες του εμβολίου καθώς δεν διαφέρουν σε τίποτα απ’ αυτό που ισχύει σε όλα τα εμβόλια».

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook