Είναι επίσημο | Το ΙΝΚΑ εξαγόρασε τα 14 Σούπερ Μάρκετ Βιδάλης

είναι-επίσημο-το-ινκα-εξαγόρασε-τα-14-σο-188447

inka_vidalis

Υπεγράφη την προηγούμενη Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, όπως είχε αποκαλύψει το zarpa.gr, ( δείτε εδώ ) η σύμβαση πώλησης του συνόλου των μετοχών της Βιδάλης ΑΕ στον Προμηθευτικό και Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Μελών ΙΝΚΑ ΠΕ.

Στη συνέχεια η νέα Γενική Συνέλευση των μετόχων εξέλεξε Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Απόστολο Αλεξάκη.

Σε σχετική ανακοίνωση του Συνεταιρισμού ΙΝΚΑ σημειώνονται τα παρακάτω:

«Πρόκειται για σημαντική νέα επένδυση του Συνεταιρισμού ΙΝΚΑ που σηματοδοτεί την επέκταση μας για πρώτη φορά εκτός Κρήτης και προσδοκούμε ότι θα επιφέρει αύξηση του κύκλου εργασιών τουλάχιστον 30%.

INKA_ALEXAKISΟ Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Μελών ΙΝ.ΚΑ ιδρύθηκε το 1979, με έδρα την πόλη των Χανίων.  Σήμερα Ο Συνεταιρισμός διατηρεί 30 καταστήματα λιανικής σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Ιεράπετρα, οι εργαζόμενοι ανέρχονται σε περίπου 850 και ο ετήσιος τζίρος ξεπερνάει τα 145 εκατομμύρια ευρώ.

Με την εξαγορά της Βιδάλης ΑΕ, θα λειτουργεί μέσω του νέου δικτύου Super Market και Cash & Carryσε 14 νέα σημεία στη Τήνο, τη Πάρο, τη Κάλυμνο, τη Χίο, τη Μήλο, τη Σαντορίνη, τη Σύρο και την Μήλο.

Ο κύκλος εργασιών της Βιδάλης ΑΕ κατά το τελευταίο έτος ανήλθε στα 45 εκατομμύρια ευρώ περίπου, ενώ η εταιρία απασχολεί 364 εργαζόμενους.

Όπως δήλωσε ο κ. Απόστολος Αλεξάκης, Πρόεδρος και  Διευθύνων Σύμβουλος των INKA και Βιδάλης ΑΕ, «βασικός στόχος της εξαγοράς είναι η δυναμική ανάπτυξη των ΙΝΚΑ σε μία νέα αγορά, καθώς και η επίτευξη συνεργιών και οικονομιών κλίμακας».

Ο απερχόμενος ΔΣ της Βιδάλης ΑΕ κ. Δημήτρης Βιδάλης  δήλωσε: «σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της συμφωνίας έπαιξε το ότι ο νέος αγοραστής είναι μία σύγχρονη, επιτυχημένη και κυρίως Ελληνική εταιρία. Είμαι πεπεισμένος ότι η Βιδάλης  ΑΕ και οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν σε καλά χέρια».

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook