Η πανέμορφη Σουηδέζα δημοσιογράφος περιγράφει πώς είδε τον Αλέξη | Photos

η-πανέμορφη-σουηδέζα-δημοσιογράφος-π-139168

tsipras soidezaΑυτή είναι η πανέμορφη Σουηδέζα δημοσιογράφος στην οποία παραχώρησε συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Η Kajsa Ekis Ekman, η οποία γράφει στην σουηδική εφημερίδα ETC, συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα στο γραφείο του στη βουλή.

Όπως σημειώνει η ίδια στo άρθρο της ο κ. Τσίπρας είχε μόλις γυρίσει από το Παλέρμο, είχε ξεχάσει το ραντεβού τους και τον περίμενε μια ώρα, καπνίζοντας με την γραμματέα του και τον σωματοφύλακά του.

Στη συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το πρωτογενές πλεόνασμα «στατιστικό κόλπο», προκειμένου να αποδειχθεί πως το πρόγραμμα της τρόικας είναι επιτυχημένο και να διασωθεί η κλυδωνιζόμενη ελληνική κυβέρνηση από την υπόθεση Μπαλτάκου.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν έχει σταματήσει και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ποσοστό της ανεργίας που βρίσκεται στο 30%, καθώς και το 60% των νέων που σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία είναι έξω από την αγορά εργασίας. «Θα συνεχίσει να αφήνει την Ελλάδα στο έλεος της ανθρωπιστικής κρίσης η Ευρώπη;» διερωτήθηκε και επανέλαβε την επιθυμία του για ένα νέο New Deal, μια λύση όπως αυτή που εφαρμόστηκε στη Γερμανία το 1953.

Είπε επίσης ότι ο σοσιαλισμός στη χώρα μας θα χρειαστεί χρόνο: «Φυσικά δεν θα πω: «Αγαπητή Μέρκελ, δώστε μας χρήματα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα »σοσιαλιστικό νησί’ στην Ευρώπη»! Αν θέλουμε σοσιαλισμό πρέπει να μπορούμε να σταθούμε πρώτα στα δικά μας πόδια. Όταν είμαστε έτοιμοι. Πρώτα πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των αγορών με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, κάτι που θα χρειαστεί τέσσερα έως πέντε χρόνια».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ακόμη ότι όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει είναι να καταργήσει τους νόμους που εκπορεύονται από τις συμφωνίες με την τρόικα, και να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα από 520 σε 750 ευρώ, αναγνωρίζοντας πάντως ότι στην πράξη η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι δύσκολη υπόθεση.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook