Κρήτη | Αυτοί ήταν οι αρχηγοί της παρανομίας στο νησί !

κρήτη-αυτοί-ήταν-οι-αρχηγοί-της-παρανο-107365

astynomia 1Ανατριχίλα προκαλούν τα όσα αναφέρονται στην ογκώδη δικογραφία για την δράση  που είχαν αναπτύξει οι «αρχηγοί» και τα μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων στην Κρήτη. Το περιεχόμενο των καταγεγραμμένων συνομιλιών παραπέμπει σε «κώδικες της  μαφίας».  Στο  επίκεντρο των «ηγετών» βρίσκονται πέντε άτομα, τα οποία  αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Και οι πέντε είναι Ρεθυμνιώτες, οι τέσσερις από χωριά του Μυλοποτάμου. Κατά την ΕΛ.ΑΣ είχαν πάρει στα χέρια τους τα ηνία της παρανομίας στην Κρήτη, δίνοντας …ρεσιτάλ στους εκβιασμούς, στους ξυλοδαρμούς, στις ένοπλες επιθέσεις, στην διακίνηση των ναρκωτικών αλλά και στις κλοπές.

«Εμβληματική» μορφή των δύο οργανώσεων αναδεικνύεται ο 37χρονος κρεοπώλης. Θεωρείται  «αρχηγός» στην πρώτη οργάνωση με τις εκβιάσεις και τις κλοπές, ενώ έπαιζε …μπάλα  ως «ντίλερ» και στην δεύτερη με τα ναρκωτικά. Μαζί με 30χρονο συγκατηγορούμενο του, εκ των βασικών εμπλεκομένων,  εμφανίζονται ως  ηθικοί αυτουργοί στην επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι  Ρεθεμνιώτη επιχειρηματία.

Ενδιαφέρον είναι  ότι για την επίθεση αυτή κατηγορούμενος στην εγκληματική οργάνωση είναι και ένα άτομο το οποίο ανήκε μέχρι πρότινος στο εργασιακό περιβάλλον του επιχειρηματία. Αστυνομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν «διαφωτιστικές» συνομιλίες με τον 37χρονο κρεοπώλη.

Ανάμεσα στις χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας αναφέρονται επίσης «αθέατες»  πτυχές και των άλλων περιστατικών που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η υπόθεση του δημάρχου Σφακίων τον οποίο είχαν βάλει στον στόχο οι κατηγορούμενοι είναι από τις περιπτώσεις που έχουν προκαλέσει αίσθηση. Οι δράστες του ετοίμαζαν μία …βόμβα, όμως φρόντισαν να την «εξουδετερώσουν» εγκαίρως οι  αστυνομικοί της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Ο άνθρωπος που θα αναλάμβανε την εκτέλεση της «αποστολής» είναι επίσης Σφακιανός αν και διαμένει στην Επισκοπή Ρεθύμνου. Εκτιμάται ότι το κίνητρο σχετίζεται με εκδίκηση που είχε να κάνει με δραστηριότητες του δημάρχου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Σε ό,τι αφορά στην εμπλοκή των τεσσάρων που συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, οι ρόλοι είναι …μοιρασμένοι. Δύο εντάσσονται στην ομάδα του 37χρονου. Πρόκειται για δύο νεαρούς με ποινικό παρελθόν. Κατηγορούνται για την διάπραξη δεκάδων κλοπών και ζωοκλοπών. Οι άλλοι δύο, επίσης με ποινικό παρελθόν, εντάσσονται στην δεύτερη ομάδα της διακίνησης ναρκωτικών με «αρχηγούς» τρεις Ρεθεμνιώτες από τον ορεινό Μυλοπόταμο.

 

Πηγή : cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook