Κρήτη | Ο «Σήφης» στο εδώλιο

κρήτη-ο-σήφης-στο-εδώλιο-167991

krokodeilosΕκδικάστηκαν, σήμερα, στο Ρέθυμνο τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν εννέα Ρεθυμνιώτες, διεκδικώντας την παραμονή του κροκόδειλου Σήφη στο φράγμα Ποταμών, στο Αμάρι Ρεθύμνου. Όπως υποστηρίζουν, ο Σήφης έχει πλέον εγκλιματιστεί στο νέο του περιβάλλον ενώ παράλληλα αποτελεί πόλο τουριστικής έλξης και δίνει «χείρα βοηθείας» στην επιβίωση των επιχειρήσεων στη γύρω περιοχή.

Εκ μέρους των «9», εμφανίστηκε στο Δικαστήριο ο Μάρκος Ιερωνυμάκης, ο άνδρας που σε νυχτερινή επιχείρηση εγκλωβισμού του κροκόδειλου από τον Ολιβιέ Μπερά, εμφανίστηκε και με κόρνες και μουσική τάραξε και «ειδοποίησε» το Σήφη για την παγίδα. Ο ίδιος υποστήριξε το σκεπτικό των ασφαλιστικών μέτρων και ζήτησε να σταματήσει κάθε διαδικασία αιχμαλωσίας του ερπετού, ενώ αν πρέπει να εντοπιστεί και να εγκλωβιστεί, τότε «καλύτερα να γυρίσει στο Νείλο, αλλά όχι να μεταφερθεί κάπου αλλού».

Ο κ.Ιερωνυμάκης, πάντως, που απέναντί του δε «συνάντησε» εκπρόσωπο του ΟΑΚ, υποστήριξε ότι το Φράγμα ποταμών είναι πια το φυσικό περιβάλλον του ερπετού, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι οι Ρεθυμνιώτες μπορούν να του δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον για να παραμείνει εκεί.

Plan B

Την ίδια ώρα αναζητούνται εναλλακτικά σχέδια για την αιχμαλωσία του κροκόδειλου. Ο Ολιβιέ Μπερά, για άλλη μια φορά, έφυγε … με άδεια χέρια, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψει στην Κρήτη τον Απρίλιο. Εν τω μεταξύ, αναζητάται εναλλακτική μέθοδος εγκλωβισμού του ερπετού ή και ένας εναλλακτικός … Μπερά, αφού δεν είναι λίγοι οι «κροκοδειλάκηδες» που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να προσπαθήσουν να πιάσουν το Σήφη.

Όσο για το ζώο … εξακολουθεί αμέριμνο να απολαμβάνει την … ιδιωτική του πισίνα, καταφέρνοντας να ξεγλιστράει από κάθε παγίδα!

Πηγή: cretalive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook