Κρήτη | Στους δρόμους για την έγκυο – Αναβλήθηκε η διαδικασία στην Επιθεώρηση Εργασίας

κρήτη-στους-δρόμους-για-την-έγκυο-αν-186355

egyosΠαράσταση διαμαρτυρίας για την έγκυο εργαζόμενη – που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα απειλών από την εταιρία στην οποία εργάζεται – πραγματοποίησαν μέλη του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας στο περιθώριο της συνάντησης που έχει ορστεί με την εργοδότρια εταιρία.

Κρατώντας πανό με σύνθημα «Αντίσταση στον εργασιακό μεσαίωνα» τα μέλη του σωματείου και αλληλέγγυοι ζήτησαν ξεκάθαρες αποφάσεις απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία. Στην διαμαρτυρία παραστάθηκαν ο βουλευτής Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης αλλά και ο γγ του εργατικού κέντρου Στέλιος Βοργιάς.

Ωστόσο λόγω αποχής των δικηγόρων η διαδικάσια αναβλήθηκε για τις 22 Δεκέμβρη. Στην Επιθεώρηση Εργασία παραστάθηκαν οι δυο δικηγόροι από την πλευρά της εταιρίας ο Άγγελος Ζερβός έκανε λόγο για αναλήθειες συκοφαντιες ενώ σημείωσε ότι είναι πρόθεση της εταιρίας μια συμβιβαστική λύση και ότι έχει κάνει διαδικασίες μεσω δικαστικού επιμελητή για να της καταβάλει τα δεδουλευμένα. Απο την πλευρά της εγκύου ο δικηγόρος Μιχάλης Σαρχιανάκης υποστήριξε ότι όντως έχει γίνει η διαδικασία για τα δεδουλευμένα αλλά αυτό είναι το ποσό που προτείνει η εταιρία και θα πρέπει να ελεγχθεί αν αυτό είναι το ακριβές ποσό.

Η 33χρονη γυναίκα που βρίσκεται πια σε προχωρημένη εγκυμοσύνη προσέφυγε στο Σωματείο και κατήγγειλε πλήθος αυθαιρεσιών σε βάρος της: από καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων της ως και έμμεσες απειλέςπερί απόλυσης, λόγω της εγκυμοσύνης της.

Σε ανακοίνωση του το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών αναφέρει

Το Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στήριξε και στηρίζει το μέλος του στις νόμιμες και δίκαιες διεκδικήσεις της κατά της εργοδότριας της εταιρείας, διεκδικήσεις οι οποίες έχουν ήδη οδηγηθεί ενώπιον της επιθεώρησης εργασίας.

Δεν πρόκειται δε, να μπει σε κανενός είδους διάλογο με την εργοδοσία μέσω των ΜΜΕ. Η απάντηση θα δοθεί ενώπιον των αρμοδίων αρχών αλλά και από το εργατικό κίνημα, το οποίο θα αγωνιστεί για να μην υπάρξουν ξανά στο μέλλον ανάλογες αυθαιρεσίες σε βάρος εργαζομένων.

Η αξιοπρέπεια στη ζωή και τη δουλειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο αγώνας ενάντια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες είναι κοινός αγώνας όλων των σωματείων, όλων των εργαζομένων και των ανέργων. Ο κοινός μας αγώνας και η αλληλεγγύη είναι η ελπίδα και η δύναμη μας.

Πηγή: cretalive.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook