Νέα δημοσκόπηση | Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 4,4% έναντι της ΝΔ

νέα-δημοσκόπηση-προβάδισμα-του-συριζ-177378

dimoskopisiΣύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό της ιστοσελίδας Newsit, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 27,9% ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 23,5%.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με το ποσοστό της όμως πολύ μειωμένο στο 5,4%, τέταρτο κόμμα το Ποτάμι με ποσοστό 4,5%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με ποσοστό 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και οι ΑΝΕΛ με 2,9%. Εντυπωσιακό είναι ότι στον πολιτικό χάρτη δεν υπάρχει η ΔΗΜΑΡ.

pinakas dimioskopisi

Στο ερώτημα «Ποιος ευθύνεται περισσότερο για την αναταραχή στις αγορές» οι ερωτώμενοι σε μεγάλο ποσοστό λένε ότι φταίει η κυβέρνηση, ενώ μεγάλο είναι και το ποσοστό που ρίχνει την ευθύνη και στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα αν είναι σαφής η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος, οι απαντήσεις δείχνουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό ότι δεν έχει καταφέρει να πείσει.

Εκεί που φαίνεται να ισοβαθμούν Σαμαράς και Τσίπρας είναι στο θέμα της πολιτικής ατζέντας. Στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη πολιτική η διαφορά τους είναι μια μονάδα.

Στο πολύ σημαντικό ερώτημα το οποίο έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες κόντρες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπάρχει και παρέμβαση της δικαιοσύνης, για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ένα εντυπωσιακό ποσοστό που φτάνει το 47% θεωρεί ότι έχουν βάση.

Ο κόσμος φαίνεται επίσης ότι δεν επιθυμεί εκλογές αφού στο δίλημμα εκλογές ή Πρόεδρος Δημοκρατίας απαντά, εκλογή Προέδρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook