Ν.Ο.Χανίων | Προπόνηση πίσω από τα κάγκελα για τους πρωταθλητές μας

ν-ο-χανίων-προπόνηση-πίσω-από-τα-κάγκε-159514

kalamaridis_noxΟλοκληρώθηκε την Παρασκευή (25/7) η προετοιμασία του Αντώνη Τσουρουνάκη και της Κωνσταντίνας Καλογεροπούλου για τη συμμετοχή τους στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης με την Εθνική μας ομάδα Ανδρών και Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί στο Λινιάνο της Ιταλίας.

Ο Ηλίας Καλαμαρίδης όντας εξωτερικά της πόρτας που οδηγεί στον χώρο άθλησης της πισίνας του κολυμβητηρίου Χανίων λόγω της τιμωρίας του από τη διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων, παρείχε τις τελευταίες του οδηγίες και συμβουλές προς τους δύο αθλητές του, οι οποίοι από την πλευρά τους επιδιώκουν στις καλύτερες δυνατές επιδόσεις.

Η τιμωρία του κ. Καλαμαρίδη με την απαγόρευση της εισόδου του στο κολυμβητήριο είναι ωστόσο το σημείο αναφοράς, καθώς την καθοριστική στιγμή, την τελευταία κρίσιμη εβδομάδα προετοιμασίας των δύο αθλητών, οι οποίοι υπό προϋποθέσεις μπορούν να χαρίσουν ακόμα και μετάλλια στην Ελλάδα, ήταν αναγκασμένος να απουσιάζει από την πισίνα και να παρακολουθεί τις προπονήσεις τους από τα… γραφεία του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Ο ίδιος περιγράφει την εμπειρία που έζησε, ως πρωτόγνωρη: «Ήταν ομολογουμένως μια πρωτόγνωρη εμπειρία να κάνω προπόνηση από τα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου, βλέποντας από μακριά τον τρόπο με τον οποίο προπονούνταν οι αθλητές μου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο προπονητής τεχνικής κολύμβησης του Ν.Ο.Χ., για να συνεχίσει: «Προσπαθούσα να διορθώσω ό,τι μπορούσα και να υποστηρίξω ψυχολογικά την απουσία μου, η οποία θεωρώ πως είναι σημαντική γι’ αυτού του επιπέδου τους αθλητές. Θέλω να πιστεύω ότι τα παιδιά θα πεισμώσουν και θα καταφέρουν το καλύτερο δυνατό για ν’ αποδείξουμε για μια ακόμα φορά ότι μπορούμε να στεκόμαστε όρθιοι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε συνεχώς στον χώρο μας».

Ο Ηλίας Καλαμαρίδης τονίζει ότι η τιμωρία που του επιβλήθηκε θα μπορούσε να κοστίσει σημαντικά από αγωνιστικής και ψυχολογικής πλευράς στους δύο αθλητές του και έκανε λόγο ότι όσοι παίρνουν τέτοιες αποφάσεις δεν αναγνωρίζουν τις συνέπειες που δημιουργούν.

kalamaridis_nox2«Στα 30 χρόνια καριέρας μου στον χώρο της τεχνικής κολύμβησης, αυτή η τιμωρία είναι πρωτόγνωρη για μένα αλλά και για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς δε νομίζω να έχει υπάρξει αντίστοιχη σε προπονητή, να του απαγορεύεται η είσοδος για τόσο χρονικό διάστημα από Αθλητικό Κέντρο και να μην μπορεί να συνδράμει στις προπονήσεις των αθλητών του, ειδικότερα από τη στιγμή που πρόκειται για συμμετοχή σε Εθνική ομάδα και σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα από αθλητές υψηλότατου επιπέδου που διεκδικούν μετάλλιο. Είναι κρίμα για την πόλη, την χώρα μας αλλά και για τον Όμιλό μας αλλά κυρίως για τους ίδιους τους αθλητές που προσπαθούν έναν ολόκληρο χρόνο να φτάσουν σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο με τις υπόλοιπες Εθνικές ομάδες και να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι με πολλή ευκολία τα παραβλέπουν όλα αυτά και καταδικάζουν τέτοιες περιπτώσεις, με την όποια ζημιά θα μπορούσε να υπάρξει», κατέληξε ο κ. Καλαμαρίδης.

Η αναχώρηση του Τσουρουνάκη και της Καλογεροπούλου είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή (27/7). Το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ξεκινά την Τρίτη 29 Ιουλίου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 2 Αυγούστου.

 

 

One thought on “Ν.Ο.Χανίων | Προπόνηση πίσω από τα κάγκελα για τους πρωταθλητές μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook