Παγκόσμια συγκίνηση από το θάνατο του Γκάμπριελ Γκαρσία Μαρκές – Πέθανε σε ηλικία 87 ετών

παγκόσμια-συγκίνηση-από-το-θάνατο-του-139425

g g markesΤην τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 87 ετών ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας και κορυφαίος συγγραφέας της εποχής μας, Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, σύμφωνα με οικογενειακή πηγή που επικαλείται το Associated Press. Την είδηση επιβεβαιώνουν και πολλά ηλεκτρονικά μέσα στο Μεξικό.

Ο κολομβιανός συγγραφέας πέθανε στο σπίτι του καθώς η υγεία του είχε εξασθενήσει ιδιαίτερα από την πρόσφατη πνευμονία. Μάλιστα, στις 8 Απριλίου ο 87χρονος συγγραφέας είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο της πόλης του Μεξικό σε κατάσταση «πολύ αδύναμη», ύστερα από οκτώ ημέρες νοσηλείας για πνευμονία.

Η υγεία του βέβαια ήταν ήδη βεβαρημένη, καθώς είχε ασθενήσει στο παρελθόν από καρκίνο στους λεμφαδένες, ενώ από τότε είχε αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή. Μάλιστα, πρόσφατα ο αδελφός του είχε αποκαλύψει πως ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές πάσχει από γεροντική άνια, με τα προβλήματα να εμφανίζονται από το 1999 όταν διαγνώστηκε πως έπασχε από καρκίνο.

Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες ήταν ένας σπουδαίος συγγραφέας από την Κολομβία, βραβευμένος με Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 1927 στο χωριό Αρακατάκα, Διαμέρισμα Μαγδαλένα, Κολομβία. Το 1947 ξεκίνησε να σπουδάζει Νομική και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Μπογοτά. Την ίδια χρονιά δημοσίευσε σε εφημερίδα το πρώτο του διήγημα, «Η Τρίτη Παραίτηση».

Το 1948 μετακόμισε στην Καρθαγένη της Ινδίας των Δυτικών Ινδιών και ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά.

Πρωτοεμφανίστηκε το 1947 και το 1967 δημοσιεύτηκε το μυθιστόρημά του «Εκατό Χρόνια Μοναξιάς», το οποίο τον καθιέρωσε ως έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της εποχής μας, καθώς αποκόμισε αμέσως τις θετικότερες κριτικές.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook