Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για την δίκη των πολιτών για τις κινητοποιήσεις κατά του μνημονίου

παρέμβαση-συριζα-χανίων-για-την-δίκη-τ-55871

sirizaΤην συμπαράστασή του στους πολίτες που δικάζονται την ερχόμενη Τρίτη για συμμετοχή στην κατάληψη της Αντιπεριφέρειας εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων σε ανακοίνωσή του που έχει ως εξής:

«Ο απόηχος της μνημονιακής εποχής δεν εκδηλώνεται μόνο με τις υπονομευτικές κινήσεις υπό αποστρατεία στρατηγών της Αστυνομίας ή το οικονομικό σαμποτάζ έως σήμερα διορισμένων διοικήσεων δημοσίων οργανισμών. Ενεργοί πολίτες που είχαν κατηγορηθεί για τη συμμετοχή τους σε αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις, καλούνται να δικαστούν και στα Χανιά στις 10 του Μάρτη, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην κατάληψη του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας Χανίων κατά τη διάρκεια της 48ωρης γενικής απεργίας στις 10-11 Φλεβάρη 2012.

Η απεργία είχε προκηρυχθεί για να αποτραπεί η ψήφιση του δεύτερου μνημονίου και στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν δεκάδες φορείς και χιλιάδες Χανιώτες.

Θεωρούμε αυτονόητη τη συμπαράσταση που πρέπει να επιδειχθεί σ’ αυτήν και σε όσες άλλες δίκες ακολουθήσουν, επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός Λαός άφησε οριστικά πίσω του το μνημονιακό καθεστώς των υποτελών Κυβερνήσεων, που έπεσαν κάτω από το βάρος των ανομημάτων τους και με την ενεργή κινητοποίηση αγωνιστών ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον εκφασισμό της δημόσιας ζωής».

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων επίσης, ανακοίνωσε τα εξής:

Στις 10Μάρτη πραγματοποιείται στα Χανιά η δίκη των 9 αγωνιστών, ανάμεσα τους και δυο φοιτητές, οι οποίοι διώκονται για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και την κατάληψη της αντιπεριφέρειας το Φλεβάρη του 2012 κατά την διάρκεια διήμερης απεργίας (10-11/2) ενάντια στην ψήφιση του δεύτερου μνημονίου. Χωρίς να γίνει καμία σύλληψη, 9 άτομα κατηγορούνται για παράνομη είσοδος σε δημόσια υπηρεσία, διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της, πρόκληση φθορών στην εξωτερική πλευρά του κτηρίου με την αναγραφή συνθημάτων με μάρτυρα έναν –μόνο- ασφαλίτη!

Η δίωξή τους αποτελεί μέρος ενός μηχανισμού καταστολής των δίκαιων λαϊκών αγώνων, μηχανισμού που έφτασε στο αποκορύφωμά του τα τελευταία χρόνια με συνεχείς δικαστικές διώξεις, απολύσεις συνδικαλιστών, απειλή πειθαρχικών στο δημόσιο και επιστρατεύσεις απεργών. Όλα τα παραπάνω είχαν ένα ξεκάθαρο πολιτικό στόχο: να τρομοκρατήσουν και να ποινικοποιήσουν μαζικές εκδηλώσεις του λαϊκού κινήματος ενάντια στην μνημονιακή βαρβαρότητα.

Μετά την πρόσφατη συνολική καταδίκη των μνημονιακών πολιτικών, η οριστική αθώωση των 9 διαδηλωτών, είναι επιβεβλημένη και θα αποτελέσει ένα σαφές μήνυμα για την επιστροφή των δημοκρατικών δικαιωμάτων στον τόπο μας, ευθυγραμμισμένο με την καταγεγραμμένη έκφραση της λαϊκής βούλησης.

Οι προκλητικές διώξεις ενάντια σε εργαζόμενους, συνδικαλιστές, πολίτες που με οποιονδήποτε τρόπο διαμαρτύρονταν για πολιτικές που τους πλήττουν, ασκώντας τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, πρέπει να σταματήσουν χθες!

• Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων την Παρασκευή 6 Μάρτη στις 18:30 στη Δημοτική Αγορά.

• Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 10 Μαρτίου στις 11:00 στα Δικαστήρια.

 

 

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook