Χανιά | Σάλπαραν  για το CAPE RAY | Ξεκίνησαν από το Ενετικό Λιμάνι | Photos

χανιά-σάλπαραν-για-το-cape-ray-ξεκίνησαν-απ-159394

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑναχώρησαν λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι από το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων τα σκάφη με επιβαίνοντες εκπροσώπους φορέων της Κρήτης και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη που θα συμμετάσχουν στην εν πλω διαμαρτυρία ενάντια στην διάλυση των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣε δήλωση του ο κ. Κριτσωτάκης είπε μεταξύ άλλων πως τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία την κάνουμε σαν πολίτες που θέλουμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον και τη Μεσόγειο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠαράλληλα ο κ. Κριτσωτάκης χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει αυτή την πράξη που είναι άκρως επικίνδυνη για το περιβάλλον.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕπιβαίνοντες στα δύο σκάφη που θα επιδιώξουν να προσεγγίσουν το CAPERAYανοιχτά της Μεσογείου είναι ο δήμαρχος Σφακίων κ. Παύλος Πολάκης, ο αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Γιώργος Καλαιτζάκης που δήλωσαν με τη σειρά τους πως στόχος είναι να διεθνοποιηθεί το ζήτημα προκειμένου να ξαναδεί ο ΟΗΕ τη συγκεκριμένη απόφαση με την πειραματική διάλυση  εν πλω των χημικών στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Στην εν πλω διαμαρτυρία συμμετέχουν και εκπρόσωποι από τα Εργατικά Κέντρα του Νησιού και συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Ε.Κ.Χ κ.Κορναράκης, η κα Αθηνά Γιαννουλάκη ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και της ΠΟΕ ΟΤΑ καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και σωματείων της Κρήτης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣημειώνεται πως στην εν πλω κινητοποίηση συμμετέχει και το πλοίο Άγιος Νικόλαος από το Καράβι για τη Γάζα το οποίο θα συναντηθεί με τα δύο άλλα σκάφη, δυτικά του θαλάσσιου χώρου των Χανίων προκειμένου να συνεχίσουν μαζί προς το σημείο που πραγματοποιείται η υδρόλυση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

zarpa.gr

One thought on “Χανιά | Σάλπαραν  για το CAPE RAY | Ξεκίνησαν από το Ενετικό Λιμάνι | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook