Σήμερα έρχεται στη Βουλή η τροπολογία για τα ληξιπρόθεσμα

σήμερα-έρχεται-στη-βουλή-η-τροπολογία-178690

EFORIA-Σήμερα  Πέμπτη θα κατατεθεί στη Βουλή η πολυαναμενόμενη ρύθμιση των υπουργείων για τα «κόκκινα» δάνεια και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έπειτα από αρκετό καιρό καθυστερήσεων και διαφωνιών

«Πακέτο» με τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες φαίνεται πως θα κατατεθεί και η τροπολογία για μείωση κατά 30% στην έκτακτη εισφορά.

Τι προβλέπει η ρύθμιση και ποιοι θα ενταχθούν σε αυτή

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν αναφέρουν ότι ο αριθμός των δόσεων θα αυξηθεί τελικά στις 100, αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ, στη ρύθμιση θα ενταχθούν εκείνοι που θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα θα προβλέπονται 100 δόσεις για χρέη 15.000 ευρώ και κάτω – και θα υπάρξει εκεί μία προσαρμογή στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις-, και για χρέη άνω των 15.000 θα υπάρχουν 72 δόσεις και προσαρμογή σε πρόστιμα και προσαυξήσεις προστίμων. Ταυτόχρονα, θα γίνει «γενναία» μείωση επιτοκίου.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι στη νέα ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και όσοι δεν έχουν κάνει ποτέ ως τώρα ρύθμιση, ενώ θα υπάρξει ειδική μεταχείριση προς εκείνους που είχαν ρυθμίσεις και ήταν συνεπείς.

Η ρύθμιση πάντως δεν αναμένεται να λειτουργήσει πριν τον Δεκέμβριο, καθώς, θα πρέπει να ετοιμαστούν οι σχετικές εφαρμογές στο Taxisnet για τις αιτήσεις και όλες τις υπόλοιπες διαδικασίες.

eforia_rythmisi

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook