Το στήθος της έγινε ποτήρι σαμπάνιας | Photos

το-στήθος-της-έγινε-ποτήρι-σαμπάνιας-photo-164725

mossΟ μύθος θέλει το πρώτο ποτήρι σαμπάνιας στον κόσμο να έχει δημιουργηθεί τον 18ο αιώνα και να έχει βασιστεί στο αποτύπωμα του στήθους της βασίλισσας Μαρίας Αντουανέττας. Πραγματική ή ψεύτικη αυτή η ιστορία συνεχίζει να εμπνέει. Αυτό συνέβη στην περίπτωση της γλύπτριας  Jane McAdam Freud, κόρης του διάσημου ζωγράφου Lucian Freud και δισέγγονης του Σίγκμουντ Φρόιντ.

Εμπνεόμενη από το παρελθόν, η καλλιτέχνης συνέλαβε την ιδέα με βάση το αποτύπωμα του αριστερού στήθους της Κέητ Μος. Το τοπ μόντελ ενθουσιάστηκε από την ιδέα και εξέφρασε τον θαυμασμό της για την Μαρία Αντουανέττα.

Οπως σημειώνει η Liberation, το ποτήρι σαμπάνιας που σχεδιάστηκε έχει τεχνοτροπία Art Deco, πολύ λεπτές γραμμές και θυμίζει την λεπτότητα ενός τέλειου στήθους. Το ποτήρι φέρει την υπογραφή της Κέητ Μος και μια μικρή καρδούλα.

Οπως αναφέρει το σάιτ  The Drinks Business, η Jane McAdam Freud σχεδίασε αυτό το ποτήρι για το  «34 Restaurant», ένα μοδάτο εστιατόριο του Λονδίνου, στο οποίο συχνάζουν διασημότητες, για τα 40ά γενέθλια της Κέητ Μος.

Τα ποτήρια θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά στο εν λόγω εστιατόριο και θα παρουσιαστούν στο κοινό στις 8 Οκτωβρίου, παρουσία της γλύπτριας αλλά και του διάσημου μανεκέν και θα γεμίσουν με σαμπάνια  Dom Pérignon του 1998.

Αυτό είναι το 34 Restaurant όπου συρρέουν διάσημοι του κόσμου:

H κόρη του Lucien Freud που σχεδίασε το ποτήρι σαμπάνιας:

Πηγή: Kate Moss: Το στήθος της έγινε ποτήρι σαμπάνιας [εικόνες] | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/167470#ixzz3B6keijmW

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook