Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο με τα «καμώματα» της Νάνσυς για τα «χριστουγεννιάτικα δώρα»

χαμός-στο-δημοτικό-συμβούλιο-με-τα-κα-119892

agelaki.kotzamihalisΜε έναν λόγο απολογιστικό, τεράστιο σε διάρκεια και θριαμβολογία και ελάχιστο σε ουσία και περιεχόμενο, η πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ κα Νάνσυ Αγγελάκη, επιχείρησε να απαντήσει στις ερωτήσεις του κ. Τσαπάκου, για τα «χριστουγεννιάτικα δώρα» της επιχείρησης, σε δύο περιπτώσεις, σε εργολάβους, με τη μορφή απευθείας αναθέσεων.

Το θέμα τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων και αφορούσε στην ερώτηση Τσαπάκου που είχε φιλοξενήσει το zarpa.gr (ΕΔΩ) με την οποία ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ζητούσε να μάθει γιατί η επιχείρηση προχώρησε σε αυτές τις δύο αναθέσεις (ΕΔΩ και ΕΔΩ).

agelakiΑπάντηση ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ 

«Συνεργαστήκαμε όχι με δύο αλλά με 102 εργολάβους και πολλά ακόμα άτομα για να φέρουμε εις πέρας τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις» τόνισε η κα Αγγελάκη, αποφεύγοντας ωστόσο, στην ομιλία της, η οποία σημειωτέον διήρκεσε περίπου 10 λεπτά (!) να αιτιολογήσει την μέθοδο της ανάθεσης και την επιλογή των προσώπων.

«Κάναμε συνεργασίες με τρίτους καθώς προβλέπει ο νομοθέτης, για να εξασφαλίσουμε την επιτυχία των εκδηλώσεων αυτών», ήταν μια φράση της που «πλησίαζε» κάπως σε απάντηση ενώ στη συνέχεια, αφού ολοκλήρωσε την παρουσίαση της αποστολής και του έργου της επιχείρησης, επιτέθηκε προσωπικά στο κ. Τσαπάκο.

«Κάνετε στείρα αντιπολίτευση», του είπε: «Εμείς όμως επιλέγουμε το δύσκολο δρόμο. Ντρέπομαι για λογαριασμό σας. Το ερώτημά σας τέθηκε με τέτοιο τρόπο που δείχνει ότι δεν θέλετε να πάρετε απάντηση αλλά αποσκοπείτε στη δημιουργία εντυπώσεων», είπε και μάλλον… σεβόμενη την επιθυμία του, δεν έδωσε καμία απάντηση!

 Ο Γιώργος Τσαπάκος

«Εσείς πρέπει να ντρέπεστε, για τον τρόπο που διαχειρίζεστε τα χρήματα των Χανιωτών» ήταν η απάντηση του κ. Τσαπάκου, όταν ξαναπήρε το λόγο, καθώς ουσιαστικά το θέμα ουδέποτε «άνοιξε» στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα «γεύματα αγάπης»

Λάδι στη φωτιά έριξε ο -ανεξάρτητος  πλέον- δημοτικός σύμβουλος, κ. Μιχάλης Κοτζαμιχάλης, όταν παρενέβη, ζητώντας εξηγήσεις για τα «γεύματα αγάπης».

Όπως είπε, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, μετέτρεψε τα γεύματα που προορίζονται για τους απόρους σε… προεκλογικές συγκεντρώσεις, σε τέσσερα νυχτερινά κέντρα της πόλης, τις οποίες οργάνωσε με μυστικό και αδιαφανή τρόπο.

Συγκεκριμένα ρώτησε:

«Με ποιο σκεπτικό διοργανώθηκαν τα γεύματα αγάπης; Με ποια λογική γίνονται αυτές οι τεράστιες σπατάλες; Θέλουμε να μάθουμε το σκεπτικό και τη λογική των απευθείας αναθέσεων. Ζητάμε να υπάρχει προγραμματισμός και διαφάνεια.»

Ωστόσο και εκείνος στάθηκε άτυχος αφού ματαίως περίμενε μια απάντηση.

Τα «χαρίσματα» στους Πολιτιστικούς Συλλόγους 

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ξανά ο κύριος Τσαπάκος που ζήτησε -παρεμπιπτόντως- να μάθει «με ποιο σκεπτικό και ποια κριτήρια ο δήμος έχει επιδοτήσει με 1.500 ευρώ έκαστο, 20 πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης.

«Γιατί εγώ γνωρίζω άλλους πενήντα που έχουν ανάγκη και αξίζουν να επιχορηγηθούν», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι πολιτιστικοί σύλλογοι παράγουν έργο για μας», ήταν η απάντηση της προέδρου της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, κάτι που ωστόσο δεν δικαιολογεί το γιατί να επιχορηγούνται (πέραν της αμοιβής που λαμβάνουν για το έργο τους) όπως σχολίασε ο κ. Τσαπάκος.

Καμία στήριξη

Χαρακτηριστικά σχολιάζουμε, ότι κατά τη διάρκεια όλου αυτού του «μπάχαλου», κανείς δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος ή άλλο στέλεχος της Δημοτικής Αρχής δεν ζήτησε το λόγο για να υπερασπιστεί την κα Αγγελάκη (καθώς ήταν προφανές ότι η ίδια δεν μπορούσε να το κάνει).

Οι μόνες παρεμβάσεις έγιναν από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κα Φραγκογιάννη, η οποία ζήτησε από την κα Αγγελάκη να συντομεύει, να απαντήσει και να γίνει… πιο συγκεκριμένη!

Και η οποία, δυστυχώς, δεν εισακούστηκε.

Ωστόσο, απ’ ότι φαίνεται, παρόλο που τα Χριστούγεννα πέρασαν, τα «χριστουγεννιάτικα δώρα» της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ θα μείνουν και μάλιστα θ’ ανέβουν ψηλά στην προεκλογική ατζέντα των δημοτικών εκλογών.

 

 

 

 

2 thoughts on “Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο με τα «καμώματα» της Νάνσυς για τα «χριστουγεννιάτικα δώρα»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook