Χανιά | Έλληνες και Αμερικανοί πιλότοι μαζί στην 115 Πτέρυγα Μάχης | Photos

χανιά-έλληνες-και-αμερικανοί-πιλότοι-201687

souda_115_1Σκοπός είναι η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων και συγκεκριμένα θα εκτελεσθούν αποστολές Αέρος – Αέρος, Αέρος – Εδάφους και COMAO.

souda_115_2Από σήμερα Παρασκευή 16 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην 115 Πτέρυγα Μάχης / Αεροπορική Βάση Σούδας, στην Κρήτη, συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας, με την 480th Fighter Squadron, των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη [United States Air Forces in Europe (USAFE)], η οποία εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Spangdahlem στην Ο.Δ. Γερμανίας, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο Αεροποριών.souda_115_3

Η 480FS είχε πραγματοποιήσει ξανά κοινή εκπαίδευση με τις Μοίρες της 115 Πτέρυγας Μάχης τον Ιούλιο του 2014

Σκοπός της κοινής συνεκπαίδευσης είναι η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων και συγκεκριμένα θα εκτελεσθούν αποστολές Αέρος – Αέρος, Αέρος – Εδάφους και COMAO (Composite Air Operations).

souda_115_4Η Πολεμική Αεροπορία πρόκειται να συμμετάσχει με μεγάλο αριθμό Πολεμικών Μοιρών και η 480FS με δεκαοκτώ αεροσκάφη F-16CM και κλιμάκιο τριακοσίων ατόμων.

souda_115_5zarpa.gr

 

One thought on “Χανιά | Έλληνες και Αμερικανοί πιλότοι μαζί στην 115 Πτέρυγα Μάχης | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook