Χανιά | Έσπασε το γκίνες… προχειρότητας ο ντάκος – γίγαντας

χανιά-έσπασε-το-γκίνες-προχειρότητ-89337

Με πολύ κόπο, αγάπη και μεράκι, ο πολιτιστικός σύλλογος το «Ρόδον», σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων, εμπνεύστηκαν, συντόνισαν και τελικά έφτιαξαν το μεγαλύτερο ντάκο του κόσμου, με μήκος 7,45 μέτρα και πλάτος 1,67.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο εγχείρημα αγκαλιάστηκε με θέρμη από την τοπική κοινωνία και χάρη στην ευρύτατη κάλυψη που έλαβε από τα ΜΜΕ, «ταξίδεψε» σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μάλιστα, πλήθος κόσμου, ντόπιων και ξένων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την ολοκλήρωσή του, την Κυριακή το βράδυ στο άλσος των Αγίων Αποστόλων.

Οι δηλώσεις των υπεύθυνων σε κλίμα πανηγυρικό –και γιατί όχι; Είχαν φτιάξει ένα ντάκο για το βιβλίο γκίνες!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτο γκίνες το’ πες;

Με μια μικρή λεπτομέρεια: κανείς δεν υπέβαλε τη σχετική υποψηφιότητα, κανείς δεν ενημέρωσε τον οργανισμό World Guiness Records ώστε να στείλει κριτές.

«Ε, δεν πειράζει, πάμε για ανεπίσημο ρεκόρ», ήταν η απάντηση των υπεύθυνων, στις  ερωτήσεις των δημοσιογράφων επί της διαδικασίας. «Θα το φωτογραφίσουμε να τους στείλουμε, γίνεται κι έτσι λέει».

Φυσικά και δεν πειράζει. Εδώ που τα λέμε, μάλλον απίθανο να ενδιαφερόταν το Γκίνες για μια Κρήτη από παξιμάδι. Η έννοια του ρεκόρ εξάλλου είναι το κατόρθωμα, το να πετύχεις κάτι σπουδαίο, πρωτότυπο, μοναδικό που κανείς άλλος δεν μπορεί.

Αυτού του είδους οι φιέστες στόχο έχουν να κάνουν τις καλοκαιρινές μας βραδιές πιο όμορφες, πιο νόστιμες, πιο μελωδικές. Γι’ αυτό και χαιρόμαστε πάντα όταν βλέπουμε συλλόγους δραστήριους, αντιδημάρχους πρόθυμους και μικρούς επιχειρηματίες με μεγάλη όρεξη για δημιουργία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠρος τι όμως το διαφημιστικό κατασκεύασμα περί ρεκόρ γκίνες που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον τόσο από το Δήμο όσο και από το «Ρόδον» τις προηγούμενες εβδομάδες;

Δημοσιότητα, διαφήμιση, δημιουργία εντυπώσεων; Μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα εξακολουθείς να είσαι ό,τι δηλώσεις.

Μια υπερβολή χωρίς λόγο που ίσως και να γελοιοποιεί τελικά την όλη προσπάθεια. Χωρίς τον κράχτη του «γκίνες» όμως, πολύ πιθανόν η ανταπόκριση του κόσμου να μην ήταν η ίδια.

Μια προχειρότητα, ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο η Πολιτεία αλλά και η Αυτοδιοίκηση αντιλαμβάνονται την προβολή του τόπου μας και των προϊόντων του, την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, τη σύνδεσή του με τον τουρισμό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook