Χανιά | Κατάθεση αναφοράς για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

χανιά-κατάθεση-αναφοράς-για-την-κατάρ-106675

virvidakisΟ Βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης καταθέσε την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014,  αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη την με ημερομηνία “28/10/2014 επιστολή του Οικονομολόγου, Μέλους της Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος, Εκ/που της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας κ. Παναγιώτη Αλεβιζάκη προς τον Βουλευτή Χανίων κ .Βιρβιδάκη Κυριάκο”.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Προ Βουλευτή Χανίων κ. Βιρβιδάκη Κυριάκο .

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε κάποιες κατηγορίες  επιχειρήσεων και επιτηδευματιών που θα έπρεπε να απαλλαγούν από το τέλος επιτηδεύματος.

Υπάρχουν  επιχειρήσεις που βρίσκονται στο στάδιο της εκκαθάρισης και εκπροσωπούνται από  επιχειρηματίες που βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο . Στην περίπτωση αυτή είναι ανώφελο να χρεώνετε τέλος επιτηδεύματος αφού είναι αδύνατον να εισπράξει κάνεις χρήματα από της επιχειρήσεις και τα άτομα που τους εκπροσωπούν.

Δεν συμβάλει σε τίποτα η χρέωση του τέλους και η αποστολή σημειωμάτων  από τις Δ.Ο.Υ. και την ΓΓΠΣ προς αυτούς.

Υπάρχουν επιχειρήσεις με την νομική μορφή της κοινωνίας για την εκτέλεση έργου και ενώ το έργο έχει τελειώσει εδώ  και χρόνια το έργο δεν έχει παραληφτεί και οι επιχειρήσεις αυτές υποβάλλουν μηδενικές δηλώσεις . Στις επιχειρήσεις αυτές επιβάλλετε τέλος επιτηδεύματος και θεωρούμε ότι είναι υπερβολή αφού οι  επιχειρήσεις αυτές με υπαιτιότητα του δημοσίου συνεχίζουν να λειτουργούν ενώ θα έπρεπε να είχαν κάνει διακοπή δραστηριότητας αν το δημόσιο είχε παραλάβει το έργο που τους είχε ανατεθεί.

Στις επιχειρήσεις που έχουν αναπτυχτεί ξενώνες διαμονής – στους ορεινούς όγκους επιχειρήσεις αγρο-τουρισμού. Μια επιχείρηση που ανέλαβε την αναπαλαίωση μιας οικίας και όρισε αυτή ως κεντρικό κατάστημα στην εκμετάλλευση όταν πρόσθεσε και νέες οικίες της χαρακτηρίζει η φορολογική αρχή ως υποκαταστήματα και για κάθε οικία επιβάλλει τέλος επιτηδεύματος. Παρατηρείτε στις περιπτώσεις αυτές να υπάρχει μια επιχείρηση με δέκα η δεκαπέντε δωμάτια να χρεώνετε με τέλη επιτηδεύματος πολλαπλάσια από μια επιχείρηση του ιδίου μεγέθους που βρίσκετε σε τουριστικό άξονα η μέσα σε μια πόλη που είναι σε ένα χώρο και με μεγαλύτερες δυνατότητες.

Η επιβολή πολλαπλών τελών επιτηδευμάτων στις επιχειρήσεις αυτές αποτελεί δυσβάστακτο βάρος και άνιση μεταχείριση σε αυτούς που σε δύσκολες συνθήκες προσπαθούν και την ύπαιθρο να κρατήσουν ζωντανή και κάνουν αγώνα για να επιβιώσουν.

Τέλος πολλοί επαγγελματίες έχουν κάνει έναρξη εργασιών και οι όποιοι δεν παρουσιάζουν καμιά δραστηριότητα έχοντας μηδενικά έσοδα . Συνεχίζουν να έχουν την δραστηριότητα  – ενώ παράλληλα ψάχνουν εργασία – ευελπιστώντας ότι κάτι θα γίνει στο μέλλον. Η επιβολή στους ανθρώπους αυτούς του τέλους επιτηδεύματος τους σπρώχνει σε χειρότερη οικονομική θέση και είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν στην επιβολή νέων  τελών. Τους σπρώχνουμε στην καταστροφή

Σε όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος  ή έστω περιορισμός του, ως ελάχιστη μέριμνα της πολιτείας απέναντι στις επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα.

Με Εκτίμηση

Αλεβιζάκης Παναγιώτης

Οικονομολόγος – Μέλος της Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος- Εκ/πος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook