Χανιά | Μεγάλη φωτιά στο Αμυγδαλοκεφάλι Κισάμου | Κάηκαν σπίτια

χανιά-μεγάλη-φωτιά-στο-αμυγδαλοκεφάλ-43027

fotia

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να καίει από το πρωί η φωτιά στην περιοχή Αμυγδαλοκεφάλι Κισάμου και πλέον ένα δεύτερο μέτωπο κατευθύνεται προς το χωριό Λιβάδια για το οποίο δόθηκε εντολή να εκκενωθεί. Η φωτιά που απειλεί και κατοικημένες περιοχές εκδηλώθηκε στις 6 :30 το πρωί.

Στην περιοχή ήδη επιχειρούν  σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση περισσότερα από 20 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχουν σπεύσει στην περιοχή από τα Χανιά , τις Βρύσες , την Κάνδανο, το Ρέθυμνο αλλά και το Ηράκλειο, καθώς και η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίαας του Καστελίου με περισσότερους από 60 πυροσβέστες πεζοπόρο τμήμα, εθελοντές , αλλά και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής

Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή επιχειρεί και το πυροσβεστικό ελικόπτερο, ενώ συμβάλει στην προσπάθεια της κατάσβεσης και το δεύτερο.

Οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή καθιστούν τις προσπάθειες κατάσβεσης πάρα πολύ δύσκολες.

Ήδη η φωτιά έχει ήδη κάψει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σπίτια, αποθήκες και στάβλους στην περιοχή του χωριού Αμυγδαλοκεφάλι καθώς και μεγάλες εκτάσεις από δασική, γεωργική έκταση, ελαιόδενδρα καθώς και καλλιέργειες.

Στο σημείο βρίσκεται από νωρίς ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων της Κρήτης, ο Αντιπεριφεειάρχης Χανίων και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικησης.

zarpa.gr

 

2 thoughts on “Χανιά | Μεγάλη φωτιά στο Αμυγδαλοκεφάλι Κισάμου | Κάηκαν σπίτια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook