Χανιά | Πορεία για τον άστεγο της Σπλάντζιας

χανιά-πορεία-για-τον-άστεγο-της-σπλάντ-124694

astegos poreia

Πορεία συμπαράστασης στον άστεγο της Σπλάντζιας, διαμαρτυρίας κατά του τρόπου με τον οποίο εκδιώχθηκε από το κτήριο όπου είχε εγκατασταθεί και υπέρ του δικαιώματος στη στέγη, πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, το απόγευμα της Παρασκευής.

Το ίδιο πρωί,  ο 35χρονος, είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει το κτήριο, κατόπιν απαίτησης της Πρυτανικής Αρχής, για την ικανοποίηση της οποίας στήθηκε ολόκληρη… αστυνομική επιχείρηση (Θυμηθείτε ΕΔΩ).

Παρότι ο νεαρός άστεγος, είχε καταβάλει τεράστια προσωπική εργασία για να καθαρίσει και να συμμαζέψει τον συγκεκριμένο χώρο, ο όποιος ήταν απλώς ένα «κοτέτσι» όπως ο ίδιος εξηγεί με επιστολή του, το Πολυτεχνείο ζήτησε την εκδίωξή του ώστε να προχωρήσει σε μελέτη για την αποκατάσταση του κτηρίου.

Μάλιστα, στο πλευρό του άστεγου, στάθηκαν και οι περίοικοι που τον τελευταίο διάστημα παρακολουθούσαν την ιστορία του.

Το δικαίωμα στη στέγη 

Με κεντρικό σύνθημα «Η στέγη είναι δικαίωμα – Να μπούμε σε άδεια σπίτια» οι διαδηλωτές φώναξαν υπέρ της διεκδίκησης στέγης στα κτίρια που παραμένουν αχρησιμοποίητα.

Σε φυλλάδιο που διένειμαν, καταγγέλλουν ως «φασιστική και μονόπλευρη την απόφαση του πρύτανη να εκκενώσει το κτήριο», χωρίς να αποσκοπεί, όπως λένε, σε καμία αξιοποίησή του, αφού «σφραγίστηκε με σίδερα, κάνοντας την πρόσβαση αδύνατη».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης που και οι ίδιοι άλλωστε αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης με τις φοιτητικές εστίες να μην καλύπτουν τις ανάγκες τους, αναγκάζοντας πολλούς φοιτητές από την υπόλοιπη Ελλάδα, ακόμα και να διακόψουν τις σπουδές τους.

Ανάλογη κινητοποίηση με συγκέντρωση και συζήτηση στην Πλατεία της Σπλάντζιας, προγραμματίζεται και αύριο στις 12:00 το μεσημέρι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook