Χανιά | Προοπτική ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ για την αρχαία Φαλάσαρνα

χανιά-προοπτική-ένταξης-στο-νέο-εσπα-γ-186906

arxaia falasarnaΤην προοπτική ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014-2020) αφήνει ανοικτή ο υπουργός πολιτισμού κ. Τασούλας, με απάντησή του σε έγγραφο του Δημάρχου Κισσάμου που του διαβίβασε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Αναλυτικότερα, δόθηκε στη δημοσιότητα η απάντηση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνου Τασούλα στην με ΑΠ 2370/20-11-2014 αναφορά του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη με θέμα «Οριοθέτηση αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή Φαλάσαρνα του Δήμου Κισσάμου».

Στην αναφορά του ο κ. Βιρβιδάκης κατέθεσε έγγραφο του Δημάρχου Κισσάμου κ. Θεόδωρου Σταθάκη προς τον Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνου Τασούλα.

Στην απάντησή του ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…Οι αρχαιότητες στη θέση > στην περιοχή της Φαλάσαρνας του Δήμου Κισσάμου εντοπίστηκαν το 1987 και έκτοτε η αρμόδια πρώην ΚΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, νυν Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, ασκεί αρχαιολογικό έλεγχο στην περιοχή και συγκεκριμένα έλεγχο των εκσκαφικών εργασιών και κατά περίπτωση μορφολογικό. Στο πλαίσιο της Α΄ φάσης της Μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Κισσάμου, η Εφορεία τον Ιούλιο 2013 προχώρησε στην πρόταση κήρυξης και προσωρινής οριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου στη θέση > Δ.Δ Πλατάνου Δήμου Κισσάμου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3028/2002 >, άρθρο 12, παρ.2. Διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη πρόταση της Εφορείας αφορά μόνο στην κήρυξη και προσωρινή οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου, προσδιορίζει επακριβώς την περιοχή ελέγχου και δεν περιλαμβάνει πρόταση για θεσμοθέτηση Ζωνών Προστασίας, οι οποίες επιφέρουν περιορισμούς στις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης.

Όσον αφορά στον κηρυγμένο και οριοθετημένο Αρχαιολογικό Χώρο Φαλάσαρνας, η Εφορεία έχει ήδη προτείνει την ανάδειξη της ιδιαίτερα αξιόλογης αρχαιολογικής θέσης με την ένταξη του έργου στο νέο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Σ.Ε.Σ. 2014-2020.»

zarpa.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook