Το Εργατικό Κέντρο Χανίων για τις απολύσεις στην ΑΒΕΑ

το-εργατικό-κέντρο-χανίων-για-τις-απολ-24709

ergatiko-kentro-xanionΑνακοίνωση σχετικά με τις απολύσεις εργαζομένων στην ΑΒΕΑ έδωσε στη δημοσιότητα το Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Στην ανακοίνωση του Ε.Κ.Χ αναφέρονται τα παρακάτω:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Χανίων στηρίζει όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη του, καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων στην ΑΒΕΑ, που αυτό τον καιρό δίνει τον δικό του αγώνα για να προασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Πάγια θέση και επιδίωξη του Εργατικού Κέντρου Χανίων  είναι σε όλες τις επιχειρήσεις να υπάρχει Σωματείο.  Το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων είναι  κάθετα αντίθετο με τον θεσμό των ατομικών συμβάσεων εργασίας, που απομονώνουν τον κάθε ένα εργαζόμενο και τον καθιστούν  ευάλωτο και έρμαιο στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Καλούμε την διοίκηση της ΑΒΕΑ να σεβαστεί το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να συνδικαλίζονται και να συμμετέχουν στο αντιπροσωπευτικό σωματείο που λειτουργεί νόμιμα στον εργασιακό τους χώρο.

Καλούμε την διοίκηση της ΑΒΕΑ να  ακυρώσει άμεσα τις απολύσεις των συναδέλφων, να παρθούν πίσω όλες οι ατομικές συμβάσεις και να υπογραφεί νέα επιχειρησιακή σύμβαση με το νόμιμο σωματείο της επιχείρησης, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Διαβεβαιώνουμε το Σωματείο και τους εργαζόμενους της επιχείρησης ότι το Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων θα είναι δίπλα τους και θα τους στηρίξει στον δίκαιο αγώνα τους. Καλεί δε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν όλοι στο Σωματείο τους.»

 

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook