«Όχι» στην επόμενη δόση από Βαρουφάκη

όχι-στην-επόμενη-δόση-από-βαρουφάκη-209839

varoufakissapenΤο πρόγραμμα απέτυχε και για αυτό τον λόγο το κόμμα μου κέρδισε τις εκλογές. Ήμασταν σαν τους ναρκομανείς που περίμεναν την δόση τους. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Βαρουφάκης στην κοινή συνέτευξη τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του.

Επίσης, τάχθηκε κατά της αξιολόγησης από την τρόικα και επέμεινε στην αριχκή άποψή του ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται την επόμενη δόση: «Όποιος μιλάει για σύγκρουση Βορρά – Νότου, είναι εχθρός της Ευρώπης» τόνισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δείχνοντας ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να έρθει σε ρίξη με την ΕΕ.

«Είχα την ευκαιρία να υπογραμμίσω τα σχέδια της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, στο πλαίσιο μιας Ευρώπης που αλλάζει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι θα πρέπει «να δοθεί ένα τέλος στην διαδικασία που κατέστρεψε όλους στην Ευρώπη. Θα πρέπει να διαβουλευθούμε σε ένα πνεύμα αντάξιο των περιστάσεων».

«Ο κ. Σαπέν και εγώ καθίσαμε στην ίδια πλευρά και το ίδιο θα κάνουμε και με τις άλλες χώρες. Κάθε φορά θα θέτουμε το πρόβλημα και θα έχουμε στόχο την ευημερία του μέσου Ευρωπαίου πολίτη» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Σήμερα εδώ στο Παρίσι είχαμε την δυνατότητα να μεταφέρουμε το μήνυμα στους εταίρους να γυρίσουμε σελίδα», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να αναπνεύεσει.

Μ. Σαπέν: Η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες

Με ιδιαιτέρως θετικά λόγια μίλησε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μ. Σαπέν για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να ξεπεράσει την κρίση.

 

Ο κ. Σαπέν μίλησε για τέσσερις κοινές πεποιθήσεις που υπήρξαν στην συνάντηση με τον Γ. Βαρουφάκη.

1. Η θέση της Ελλάδας είναι στο ευρώ και την ευρωζώνη

2. Υπάρχει ανάγκη για ανάπτυξη καθώς η Ελλάδα έχει χάσει το 28% του ΑΕΠ

3. Η ανάπτυξη θα έρθει και μέσω των επενδύσεων

4. Θα πρέπει να υπάρξει δίκαιο φορολογικό σύστημα

Ο Γάλλος υπουργός οικονομικών τόνισε ότι θα πρέπει να «δοθεί ο χρόνος στην Ελλάδα να πάρει μια ανάσα». Παράλληλα σημείωσε πως είναι ανάγκη από την πλευρά της κυβέρνησης να γίνουν προσπάθειες για την ενίσχυση του φορολογικών μηχανισμών προκειμένου να παταχθεί η φορολογική.

Ο Μ. Σαπέν τόνισε πως η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας «πιστεύω ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση. Θα πρέπει να γίνει διάλογος με όλα τα θεσμοθετημένα όργανα και του ευρωπαίους εταίρους.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook