Η Γιάννα και ο Θόδωρος Αγγελόπoυλος στο zarpa.gr | Photos

η-γιάννα-και-ο-θόδωρος-αγγελόπoυλος-στο-95714

gianna18Το βιβλίο της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, με τίτλο «Γιάννα – My Greek drama” παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Ηράκλειο, στην κατάμεστη αίθουσα «Πασιφάη» του ξενοδοχείου «Ατλαντίς».

gianna5

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, οι τοπικές αρχές και πολλοί Ηρακλειώτες.

gianna7

Ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα από πολύ νωρίς για να δει και να μιλήσει με την κ. Αγγελοπούλου, η οποία επαναλάμβανε πόσο συγκινημένη ήταν που βρέθηκε ξανά στον τόπο που γεννήθηκε και είδε από κοντά φίλους και γνωστούς χρόνων. Εξάλλου, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ομιλία της, στις ανθρώπινες σχέσεις, τις σχέσεις καρδιάς που είναι ό,τι πιο σημαντικό στη ζωή και στην πορεία του κάθε ανθρώπου.

gianna6

Η κ. Αγγελοπούλου δήλωσε «Είμαι χαρούμενη που είμαι στο τόπο μου για να παρουσιάσω το βιβλίο μου. Ένα βιβλίο, το οποίο, όποιος το έχει διαβάσει, βλέπει ότι ξεκινάει με την Κρήτη και κλείνει με την Κρήτη. Ήρθα εδώ να μιλήσω ανθρώπινα, με την καρδιά μου για τους δεσμούς μου τους ανθρώπους του νησιού, που είναι σχέσεις καρδιάς».

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα είναι υποψήφια Δήμαρχος στην Αθήνα, απάντησε: «Όχι βέβαια, το έχω πει με κόκκινα φωτεινά γράμματα, ότι δεν θα ασχοληθώ με την ενεργό πολιτική».

gianna20

Αυτό είναι κάτι που επανέλαβε στο zarpa.gr, όταν ξεκαθάρισε ότι «δεν έχω ανάγκη την ταμπέλα της πολιτικού, εξάλλου όποτε με έχει ζητήσει η εκάστοτε κυβέρνηση, πάντα βοηθάω».

«Η χώρα περνάει από το 2010 μία τόσο δύσκολη και τραγική κατάσταση. Μετά το τέλος των Αγώνων περίμενα και περίμενα και περίμενα να δω αν οι κυβερνώντες θα αξιοποιούσαν όλη αυτή τη σκληρή και πειθαρχημένη δουλειά που έγινε, αλλά δυστυχώς ξεχάστηκε».

«Τουλάχιστον έχουν μείνει τα έργα, οι υποδομές, ο κόσμος κάτι έμαθε, ο κόσμος έχει μια ελπίδα ότι μπορεί πάλι να ξαναβρούμε τον εαυτό μας. Δε νομίζω ότι έχει πάει τίποτα χαμένο».

gianna16

Στο zarpa.gr μίλησε αποκλειστικά και ο κ. Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο οποίος είναι γνωστό ότι δεν κάνει δηλώσεις, ούτε δίνει συνεντεύξεις: «Το καλό της Γιάννας είναι ότι είναι αυτή που είναι. Δεν έχει άλλο πρόσωπο από αυτό που είναι. Και αυτό είναι σπάνιο. Είναι ένας άνθρωπος δυναμικός, οικογενειάρχης πάνω απ’ όλα, ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται πολύ για τα κοινά.»

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο κ. Αγγελόπουλος δήλωσε: «Είναι κρίμα που δεν αξιοποιήθηκε αμέσως η εμπειρία αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων. Γιατί ήταν μία προσπάθεια όλου του κόσμου, όλων των εθελοντών, του κράτους. Το βασικότερο ήταν ότι η στήριξη της Οργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων καλύφθηκε όλη από χορηγούς και από τις δικές μας τις δαπάνες, πράγμα που δεν λέγεται ποτέ, δεν το αναφέρει κανείς, άφησε 135 εκ. στο κράτος. Καμία οργάνωση ας πούμε δημοσιο-ιδιωτική δεν έχει αφήσει κέρδος, χρήματα στο κράτος».

«Πιστεύω ότι θα μπούμε σε μία καινούργια τροχιά, ελπίζω γρηγορότερα κι όχι αργότερα. Είναι αναγκαίο. Δεν μπορεί να σταματήσει η ζωή ούτε η εξέλιξη της Ελλάδας».

«Η αλήθεια είναι ότι είμαστε όλοι ατομικιστές. Στο εξωτερικό όμως, υπάρχουν Έλληνες που έχουν διαπρέψει παντού γιατί μπαίνουν σε ένα πειθαρχημένο περιβάλλον. Εδώ το περιβάλλον το διαμορφώνουμε μόνοι μας και αυτό είναι το λάθος μας. Αλλά αυτοί είμαστε. Φοβάμαι ότι σε αυτό το κομμάτι δεν μπορούμε να αλλάξουμε».

«Στο εξωτερικό μη νομίζετε, δεν καταλαβαίνουν πολλά πράγματα για την κατάσταση της χώρας. Πολλοί βέβαια μας κρίνουν ελαφρά τη καρδία. Πιστεύουν ότι είμαστε τεμπέληδες αλλά δεν είναι έτσι. Τρανταχτό παράδειγμα όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού, σε οποιονδήποτε τομέα κι αν δραστηριοποιηθούν, είναι επιτυχημένοι και αναγνωρισμένοι. Οπότε αυτό ξεπερνάει την κακή φήμη της χώρας μας»

gianna3

gianna10

gianna9

gianna19

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook