Χανιά | Ο απολογισμός της Θεομηνίας | Photos και Video

χανιά-ο-απολογισμός-της-θεομηνίας-photos-κ-111801

Τεράστια προβλήματα σε ολόκληρο το νομό Χανίων, δημιουργήθηκαν την Τρίτη, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, ιδιαίτερα στην επαρχία Κισσάμου και στο Ακρωτήρι, με ανυπολόγιστες ακόμα ζημιές αλλά ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα και χάρη στην έγκαιρη και συντονισμένη επέμβαση των υπηρεσιών.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης ξεκινά η καταγραφή των ζημιών.

Ρητή απαγόρευση χρησιμοποίησης του επαρχιακού οδικού δικτύου σε Κίσσαμο και Πλατανιά

kissamos.pimiraΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κίσσαμος

Βιβλικές καταστροφές στην Κίσσαμο, από την πρωτοφανή σε ένταση αλλά και σε διάρκεια, βροχόπτωση (ΕΔΩ)

Ο Κακόπετρος και ο Πυριανός ποταμός υπερχείλισαν και δημιουργήθηκαν δεκάδες χείμαρροι, μετατρέποντας την περιοχή σε… Νιαγάρα.

Το πρωί, η πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει για να απεγκλωβιστούν τρία άτομα από παγιδευμένο όχημα σε ρέμα (ΕΔΩ)

xatzi.03.12Τραγική είναι η εικόνα στο αγροτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου, όπου έχουν συμβεί δεκάδες κατολισθήσεις. Μιλώντας στον SUPER FM, o αντιδήμαρχος Κισσάμου κ. Νεκτάριος Κουμάκης, αναφέρθηκε σε «πρωτοφανούς έντασης και διάρκειας βροχόπτωση» και εξέφρασε το φόβο του για τεράστιες ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, η καταγραφή των οποίων ξεκινά από αύριο.

Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και υπόγεια του Καστελίου και των γύρω χωριών. Σε πάνω από δέκα περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει τελικά.

Ζημιές δεκάδων χιλιάδων ευρώ έχουν υποστεί και γεωργικά μηχανήματα.

plimmirasespitiΤο μεσημέρι, για να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι μαθητές από τα σχολεία, στήθηκε συντονισμένη επιχείρηση με τη συνεργασία του ΚΤΕΛ, η οποία ολοκληρώθηκε περίπου στις 15:00.

Αύριο Τετάρτη, όλα τα σχολεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά.

potamida.03.12Μεγάλα προβλήματα στο Ακρωτήρι

Στο Ακρωτήρι και συγκεκριμένα στην περιοχή του Σταυρού, παρουσιάστηκαν τεράστια προβλήματα από τη βροχόπτωση. Αμπελώνες και χωράφια πλημμύρισαν ενώ νερά μπήκαν σε δεκάδες υπόγεια και ισόγεια σπίτια της περιοχής.

kakopetrosΣτα Χανιά 

Και στην πόλη των Χανίων όμως, δημιουργήθηκαν μικρότερης έντασης προβλήματα. Η πυροσβεστική έλαβε δεκάδες κλήσεις τρομοκρατημένων πολιτών, που έβλεπαν το νερό να συσσωρεύεται στα σπίτια και τα υπόγειά τους. Ωστόσο, μόνο σε έξι περιπτώσεις χρειάστηκε να γίνει άντληση υδάτων σε Σταυρό, Μουζουρά και Αγυιά.

Στη Λ. Καζαντζάκη, στο Βαμβακόπουλο, συνεργεία της ΔΕΥΑΧ απομάκρυναν αντικείμενα που εμπόδιζαν την κυκλοφορία.

Επίσης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες προκλήθηκε στην Εθνική Οδό, στο ύψος της Σούδας, στο Καλάμι (ΕΔΩ)

Συγκοινωνίες

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς Σούδα δεν πραγματοποιήθηκαν.

Προβλήματα υπήρξαν επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων, σε τρεις πτήσεις για Χανιά που αναγκάστηκαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης του Ηρακλείου.

Επιφυλακή

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές των Χανίων εν αναμονή νέας επιδείνωσης του καιρού, τη νύχτα και το πρωί της Τετάρτης.

Οι άσκοπες μετακινήσεις πρέπει να αποφεύγονται, το επαρχιακό δίκτυο της Κισσάμου δεν πρέπει να χρησιμοποιείται επ’ουδενί λόγο και μόνο οι άκρως απαραίτητες μετακινήσεις πρέπει να γίνονται αποκλειστικά από την Εθνική Οδό, με εξαιρετική προσοχή και με βάση τις οδηγίες της τροχαίας (ΕΔΩ).

Επίσης, υπάρχει κίνδυνος για κατολισθήσεις σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Πλατανιά.

Μεγάλη προσοχή

«Οι πολίτες πρέπει να εξακολουθούν να προσέχουν και να συμμορφώνται με τους κανόνες και τις οδηγίες που εκδίδουν οι υπηρεσίες και να μην υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους» (ΕΔΩ) είπε, μιλώντας στο zarpa.gr, ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κ. Τάσος Κουρουπάκης.

Είναι γεγονός, ότι σύμφωνα με μαρτυρίες από την περιοχή της Κισσάμου, αρκετοί ήταν εκείνοι που σήμερα, παρά τις ρητές απαγορεύσεις, επιχειρούσαν να χρησιμοποιήσουν τους επαρχιακούς δρόμους, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Μεγάλη προσοχή συνιστά και η υπηρεσία περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων, που ζητά να ενημερώνεται για ο,τιδήποτε πέφτει στην αντίληψη των πολιτών, σχετικά με δέντρα που έχουν πάρει επικίνδυνη κλίση, πεσμένα κλαδιά κλπ.

Καταγραφή ζημιών

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, θα ξεκινήσει από τα αρμόδια συνεργεία, η καταγραφή των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απ. Βουλγαράκης από την Κίσσαμο όπου βρισκόταν.

http://www.youtube.com/watch?v=i8DFz2_PmHw

 

Τα βίντεο είναι από το χρήστη provoli στο youtube

Οι φωτογραφίες από: sadentrepesai.blogspot.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook