Άνεργοι και στη Γερμανία οι Έλληνες! 43.513 ζουν με επιδόματα

άνεργοι-και-στη-γερμανία-οι-έλληνες-43-513-ζ-163116

14175115_516_355Χιλιάδες Έλληνες αναγκάστηκαν να φύγουν μετανάστες στη Γερμανία για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη αλλά φαίνεται πως δεν κατάφεραν να τη βρουν. Το ίδιο κι άλλοι μετανάστες από χώρες της ανατολικής και νότιας Ευρώπης που ζουν με κοινωνικά επιδόματα.

Τα συγκλονιστικά στοιχεία έφερε στο φως δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung. Όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας (BA), ο αριθμός των πολιτών -που λαμβάνουν το επίδομα- από 14 χώρες της ανατολικής και νότιας Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 300.000.

Ανάμεσα στους χιλιάδες ανέργους που ζουν με το επίδομα Hartz IV είναι και 43.513 Έλληνες. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Απασχόλησης της Γερμανίας, οι περισσότεροι άνεργοι από χώρα της Ε.Ε. στη Γερμανία προέρχονται από την Ιταλία (66.458) και ακολουθούν η Πολωνία, η Ελλάδα και η Βουλγαρία.

Η Γερμανία αναζητά μέτρα ώστε να αυστηροποιηθούν οι κανονισμοί για τους μετανάστες από κοινοτικές χώρες. Όπως γράφει η η Tageszeitung, υπό συζήτηση στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης βρίσκεται μεταξύ άλλων και η απέλαση όσων μετά από έξι μήνες παραμονής στη Γερμανία δεν έχουν βρει θέση εργασίας.

Η εφημερίδα του Βερολίνου διευκρινίζει ωστόσο ότι «παραμένει αρχικά ανοιχτό αν πραγματικά θα εφαρμοστούν τα μέτρα. Υπό προϋποθέσεις πρέπει να εγκρίνει τουλάχιστον τμήματα του πακέτου το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο. Σε αυτό η κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών δεν έχει πλειοψηφία. Πολιτικοί των Πρασίνων που είναι μέλη κυβερνήσεων σε γερμανικά κρατίδια άφησαν την Τρίτη ανοιχτό το αν θα εγκρίνουν αυτό το εγχείρημα».

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook