Έβαλαν φωτιά σε στάνη και πυροβόλησαν τους ιδιοκτήτες

έβαλαν-φωτιά-σε-στάνη-και-πυροβόλησαν-194209

oploΓια τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο άγνωστοι επιτέθηκαν οργανωμένα σε μια κτηνοτροφική μονάδα που λειτουργεί στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, πυρπολώντας τις ζωοτροφές και ανοίγοντας πυρ εναντίον των ιδιοκτητών της!

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης, όταν ξέσπασε φωτιά σε μια ειδική καρότσα στην οποία υπήρχαν 150 δέματα με τριφύλλι το οποίο προοριζόταν για τα αιγοπρόβατα της μονάδας στο ακριτικό χωριό Ορεινό Πωγωνίου. Όταν η ιδιοκτήτρια μαζί με τον γιο της προσπάθησαν να σβήσουν την φωτιά, δέχτηκαν πυροβολισμούς και αναγκάστηκαν να καλυφθούν αφήνοντας την πυρκαγιά να μαίνεται!

Στην περιοχή έφτασαν άνδρες της Πυροσβεστικής που έσβησαν τη φωτιά, αφού όμως κατέστρεψε ολοσχερώς την ζωοτροφή. Στους αστυνομικούς που έφτασαν, αλλά δεν εντόπισαν τους δράστες, η ιδιοκτήτρια είπε ότι δέχεται απειλές από κτηνοτρόφους της περιοχής -Έλληνες και Αλβανούς- που προσπαθούν να διακόψουν τη λειτουργία της μονάδας και να εκμεταλλεύονται τα βοσκοτόπια. Μάλιστα, στις 19 Νοεμβρίου είχαν εξαπολύσει και άλλη επίθεση.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook