Ένταση στον Πειραιά κατά την ορκωμοσία Μώραλη

ένταση-στον-πειραιά-κατά-την-ορκωμοσί-166691

orkomosia peiraiasΜέλη της Χρυσής Αυγής αντάλλαξαν υβριστικά συνθήματα με μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων

Υπό αυστηρά μέρα ασφαλείας πραγματοποιείται η ορκωμοσία του Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά.

Λίγο νωρίτερα μέλη της Χρυσής Αυγής αντάλλαξαν υβριστικά συνθήματα με μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων. Στην ορκωμοσία και ο προφυλακισμένος βουλευτής της ΧΑ Ν.Κούζηλος, που έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος έφτασε επευφημούμενος από χρυσαυγίτες. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή.

Η ορκωμοσία του Γιάννη Μώραλη και των νέων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων πραγματοποιείται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Παρόντες στην ορκωμοσία είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης, καθώς και ο ποδοσφαιριστής Κώστας Μήτρογλου.

Ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ν. Κούζηλος, ο οποίος εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές, έφτασε στο Δημοτικό Θέατρο επευφημούμενος από μέλη της οργάνωσης.

Στην περιοχή θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς το μεσημέρι η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή «ΚΕΕΡΦΑ» πραγματοποιεί αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

Επίσης, το «παρών» στην ορκωμοσία του Γιάννη Μώραλη θα δώσουν και παλαίμαχοι παίκτες του Ολυμπιακού.

Τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2014, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, αναμένεται να συνεδριάσουν οι νέοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, ενώ την επόμενη Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο για την εκλογή των νέων οργάνων διοίκησης.

Η θητεία της νέας δημοτικής αρχής αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και θα ολοκληρωθεί την 31η Αυγούστου 2019.

newsbomb.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook