Έρχεται η «Ηλεκτρονική Εφορία» για έχοντες και κατέχοντες

έρχεται-η-ηλεκτρονική-εφορία-για-έχ-218586

eforiaΣτην ηλεκτρονική εποχή φαίνεται ότι περνάει για τα καλά η εφορία σε επίπεδο ελέγχων και αυτό σημαίνει για πολλούς επιπλέον φόρους καθώς το εισόδημα θα ελέγχεται πλέον με νέα μέσα.

Στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν σε πρώτη φάση εκείνοι οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς ή μεγάλα ποσά στο χρηματιστήριο, αξίας ως 200.000 ευρώ. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα είναι εκείνοι που θα μπουν πρώτοι στο στόχαστρο των ελέγχων.

Για την ολοκλήρωση των ελέγχων και των εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων θα γίνει παράλληλα έλεγχος στις δαπάνες τόσο για δάνεια, όσο όμως και για ασφάλιστρα ζωής, αποταμιευτικά κλπ

Για τον λόγο αυτό μέχρι τα τέλη του Μαρτίου τράπεζες και χρηματιστήριο υποχρεώνονται να στείλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες όλα τα στοιχεία που αφορούν στους πελάτες τους.

Σε πρώτη φάση οι τράπεζες και το χρηματιστήριο θα αποστείλουν στοιχεία που αφορούν σε καταθέσεις άνω των 50.000 ευρώ και χαρτοφυλάκια άνω των 100.000 ευρώ.

Παράλληλα για το εισόδημα θα συνυπολογίζονται και τα στοιχεία που αφορούν σε πληρωμές δανείων, πιστωτικών καρτών, αλλά και ασφαλίστρων, ειδικά εκείνων που αφορούν σε επενδυτικά ή αποταμιευτικά προγράμματα, καθώς μπορούν να προσδιορίσουν επιπλέον ποσά τα οποία κάποιοι δεν μπορούν να επανυπολογίσουν με βάση το δηλωθέν εισόδημα

Με βάση όλα τα παραπάνω στοιχεία η εφορία θα φτιάξει το προφίλ κάθε φορολογουμένου ξεχωριστά και με βάση το προφίλ αυτό θα προκύψει και το εισόδημα βάσει του οποίου θα γίνει έλεγχος για το εάν και κατά πόσο τα ποσά αυτά φορολογούνται.

Κάπως έτσι για πολλούς που είχαν αδήλωτα εισοδήματα έρχονται πρόστιμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook