Έτοιμη η Ε.Ε. να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας

έτοιμη-η-ε-ε-να-καλύψει-το-χρηματοδοτικ-13809

komision brasselsΗ Ευρωζώνη είναι έτοιμη να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδος «είτε με νέο πρόγραμμα, είτε με επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος». Αυτά δήλωσε ανώτερος κοινοτικός αξιωματούχος, ο οποίος ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες για την ατζέντα του Eurogroup στο Μιλάνο.

Όπως είπε ο ίδιος «διαβάζοντας τις ελληνικές εφημερίδες, καταλαβαίνω ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει νέο δάνειο, όμως, θα ήταν οξύμωρο το ΔΝΤ να συνεχίζει τις εκταμιεύσεις και η Ε.Ε. να είναι εκτός προγράμματος».

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι «η επιτήρηση της ελληνική οικονομίας θα συνεχιστεί έτσι κι αλλιώς, καθώς η Ελλάδα έχει ακόμα λαμβάνειν τα κέρδη από ελληνικά ομόλογα που κατέχουν οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την εξέλιξη του χρέους και ως εκ τούτου θα πρέπει να έχουμε εικόνα».

Επιπλέον, δήλωσε ότι «η Ελλάδα θα επιτηρείται και κατά τη διάρκεια της αποπληρωμής».

Σε σχέση με το δημόσιο χρέος εξήγησε πως «η ανάλυση της βιωσιμότητάς του είναι κομμάτι της κανονικής αξιολόγησης. Τα κρίσιμα, όμως, που το αφορούν θα ξεκινήσουν αφού αυτή ολοκληρωθεί».

«Δεν ξέρω πότε θα τελειώσει ο έλεγχος. Οκτώβρη, Νοέμβρη, Δεκέμβρη; Δεν μπορώ να σας πω. Το σίγουρο, πάντως, είναι πως θα έχουμε εικόνα και κατά την κατάθεση του ελληνικού προϋπολογισμού του 2015 τον Οκτώβρη» τόνισε.

Σε σχέση με το Μιλάνο ανέφερε πως «δεν θα πρέπει να περιμένουμε και πολλά πράγματα, καθώς η κανονική αξιολόγηση δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, θα γίνει όμως μια ενημέρωση για τις τεχνικές συζητήσεις το Παρίσι».

real.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook