Έφτασε και στην Κρήτη η εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε ταξιτζήδες

έφτασε-και-στην-κρήτη-η-εγκληματική-ορ-171453

TAKSIMETROΣημαντική ήταν η συμβολή της Ασφάλειας Ηρακλείου στο να ξετυλιχθεί το κουβάρι της μεγάλης απάτης που αποκαλύφθηκε πανελλαδικά με θύματα ανυποψίαστους αυτοκινητιστές, οι οποίοι προκατέβαλαν μεγάλα χρηματικά ποσά ως εγγύηση για την υπογραφή συμβάσεων μεταφορικού έργου «υψηλών» ή επίσημων προσώπων, αξιωματούχων κλπ.

Το Cretalive αποκαλύπτει πτυχές αυτής της υπόθεσης, η διερεύνηση της οποίας ξεκίνησε σε μεγάλο βαθμό από το Ηράκλειο μετά την καταγγελία που έκανε στην Ασφάλεια τον περασμένο Μάρτιο αυτοκινητιστής της πόλης. Αστυνομικοί της υπηρεσίας κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον «εγκέφαλο» της κομπίνας, εντοπίζοντας τα πραγματικά του στοιχεία από τον τραπεζικό λογαριασμό που είχε ανοιχθεί στο όνομα «αχυράνθρωπου».

Το μεγάλο κόλπο

Ο «ιθύνων νους» της απάτης μαζί με συνεργούς του «αλίευαν» άτομα χαμηλής νοημοσύνης και οικονομικά ασθενή προκειμένου να ανοίγουν στο όνομα τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Με οικονομικό αντάλλαγμα ένα ποσό της τάξεως των 80 ευρώ, θα «καρπώνονταν» οι ίδιοι τα χρήματα που θα κατέθεσαν σε αυτούς τα ανυποψίαστα θύματα τους ανά την Ελλάδα.

Το δεύτερο βήμα που έκανε για να είναι πιο πειστικός ήταν ότι σε κάθε περιφέρεια προσέγγιζε κάποιον θεσμικό παράγοντα που λόγω αντικειμένου είχε σχέση με αυτοκινητιστές ώστε να τους υποδείξει κάποιους σοβαρούς επαγγελματίες οδηγούς ταξί για την εκτέλεση του μεταφορικού έργου.

Έτσι έγινε και στην περίπτωση του Ηρακλείου. Ο τοπικός παράγοντας εν αγνοία του και πάντα με καλή πρόθεση έδωσε στον «εγκέφαλο» μία λίστα με ονόματα αυτοκινητιστών, μεταξύ των οποίων και ο οδηγός, ο οποίος εξαπατήθηκε.

Η απάτη σε βάρος του Ηρακλειώτη οδηγού έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο. Ένα μήνα μετά αναγκάστηκε να ζητήσει την βοήθεια της Αστυνομίας, αντιλαμβανόμενος ότι επρόκειτο για απατεώνα.

Όπως αποκαλύπτεται, ο βασικός δράστης τον προσέγγισε και του είπε ότι ενδιαφερόταν να του αναθέσει με σύμβαση τρίμηνο μεταφορικό έργο με καθημερινή αποζημίωση, ύψους 300 ευρώ. Για να προχωρήσει όμως η συμφωνία, θα έπρεπε να του προκαταβάλλει ως εγγύηση το ποσό των 1500 ευρώ. Έτσι και έγινε.

Από την Ασφάλεια Ηρακλείου έγινε διεξοδική έρευνα με βάση την καταγγελία και όλα τα στοιχεία της υπόθεσης διαβιβάστηκαν στην Αθήνα προκειμένου να υπάρξει συσχέτιση και με άλλες παρόμοιες υποθέσεις από το ίδιο κύκλωμα. Είναι σημαντικό ωστόσο ότι αστυνομικοί της υπηρεσίας κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον «εγκέφαλο» της κομπίνας από τον τραπεζικό λογαριασμό καθώς και δύο ακόμα συνεργούς του. Όπως έγινε γνωστό, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook