Ήρθαν από το Χιούστον για γάμο… αλά κρητικά! | Photos + Video

ήρθαν-από-το-χιούστον-για-γάμο-αλά-κρη-166830

Μπορεί να μην κρατάει μαζί του χώμα του Ψηλορείτη – κατά τη γνωστή μαντινάδα – αλλά έχει σίγουρα στη ψυχή του, την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη. Ο λόγος για τον Πολύδωρο ο οποίος αν και ζει μόνιμα στην Αμερική αποφάσισε να κάνει γάμο στην Κρήτη και μάλιστα τηρώντας όλα τα παραδοσιακά έθιμα. Στο πλευρό του, η εκθαμβωτική νύφη, Παρασκευή, που αν και μη Κρητικιά, έσυρε το χορό και εντυπωσίασε!

gamos2Ο γαμπρός που είχε την επιθυμία να ενώσει, στην Κρήτη, τη ζωή του με την εκλεκτή της καρδιάς του, έκανε γάμο παραδοσιακό, ακολούθησε όλα τα έθιμα των Ζωνιανών, από όπου έλκει την καταγωγή του από την πλευρά της μητέρας του και το περασμένο Σάββατο, ανέβηκε τα σκαλιά του Αγίου Τίτου περιμένοντας τη γυναίκα της ζωής του. Και ως εκεί, όμως, έφτασε … παραδοσιακά, συνοδεία των οργάνων των Δημήτρη Αγγελιδάκη και Κώστα Παρασύρη και λύρας και μαντινάδων δια στόματος του Ζωνιανού λυράρη, Χάρη Νικηφόρου.

gamos3Περίπου στις 18.30 το απόγευμα όσοι βρέθηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου εξεπλάγησαν, διαπιστώνοντας ότι το δυτικοφερμένο lifestyle, όσο «λαμπερό» κι αν φαίνεται ωχριά μπροστά στο γνήσια κρητικό! Τί πιο συγκινητικό άλλωστε από την εικόνα της μητέρας που κρατώντας από το χέρι το γιο της, τον οδηγεί γαμπρό στην εκκλησία, περιμένοντας τη … δεύτερη γυναίκα της ζωής του (μετά τη μητέρα του); Το γαμπρό συνόδευαν δεκάδες συγγενείς και φίλοι, πολλοί από τους οποίους, μάλιστα, καμία … σχέση δεν έχουν με Κρήτη, αλλά ταξίδεψαν ως το νησί και βίωσαν … από πρώτο χέρι την κρητική παράδοση.

gamos4Αμέσως μετά το μυστήριο, οι νεόνυμφοι έσυραν το χορό έξω από την εκκλησία, όπως το έθιμο ορίζει. Κι όλα αυτά συνοδεία λύρας και λαούτων και αλλά και αμέτρητων ευχών για μία ζωή ευτυχισμένη, πλημμυρισμένη από χαμόγελα, όπως αυτά που έλαμψαν στο κέντρο του Ηρακλείου, το βράδυ του Σαββάτου!

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook