Ήρθαν στην Ελλάδα τα νέα iPhone και φεύγουν σαν… ζεστό ψωμί

ήρθαν-στην-ελλάδα-τα-νέα-iphone-και-φεύγουν-σ-180789

iphoneΤα νέα iPhone είναι από σήμερα Παρασκευή 31/10 διαθέσιμα στην ελληνική αγορά και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μόνο οι προπαραγγελίες της τελευταίας εβδομάδας ξεπέρασαν κατά πολύ τις διαθέσιμες ποσότητες.

Από το πρωί, ιδιαίτερα στα κεντρικά καταστήματα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, των μεγάλων αλυσίδων πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και του εξουσιοδοτημένου δικτύου μεταπωλητών προϊόντων της Apple, παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα, από καταναλωτές που έσπευσαν να δουν από κοντά και να αποκτήσουν πρώτοι το νέο smartphone της αμερικανικής εταιρείας.

Οι πρώτες παρτίδες που έφτασαν στην Ελλάδα υπολογίζονται συνολικά σε 10.000 κομμάτια, ενώ οι αρχικές παραγγελίες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και των εμπόρων λέγεται ότι είχαν φτάσει τα 50.000 iPhone 6 και 6 Plus. Ετσι, για την ώρα η νέα best seller συσκευή της Apple είναι σε σχετικά περιορισμένη διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγάλος όγκος των συσκευών που έχουν φτάσει στην Ελλάδα είναι iPhone 6 (με την οθόνη των 4,7 ιντσών) και μόλις ένα 20% αντιστοιχεί σε 6 Plus (των 5,5 ιντσών). Επίσης, οι μεγαλύτερες ποσότητες είναι συσκευές των 16 Gb, ενώ τη μεγαλύτερη ζήτηση έχει αυτή των 64 Gb. Υπενθυμίζεται ότι – τουλάχιστον για την ώρα – δεν έχει ανακοινωθεί από την Apple έκδοση χωρητικότητας 32 Gb και για πρώτη φορά το iPhone είναι διαθέσιμο και στα 128 Gb.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 739 ευρώ για το iPhone 6 των 16 Gb και από τα 859 ευρώ για το iPhone 6 Plus της ίδια χωρητικότητας -χωρίς τυχόν επιδότηση συμβολαίου. Και τα δυο νέα μοντέλα είναι διαθέσιμα σε ασημί, γκρι και χρυσό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι διαθέσιμες ποσότητες αναμένεται να έχουν εξαντληθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο -καθώς πολλά μεγάλα καταστήματα θα είναι ανοικτά αυτή την Κυριακή.

Οσες αλυσίδες έδωσαν τη δυνατότητα προπαραγγελιών φέρονται να έχουν ήδη εξαντλήσει το απόθεμά τους. Από την άλλη, εταιρείες που επέλεξαν απλώς να δώσουν τη δυνατότητα για εκδήλωση ενδιαφέροντος διαθέτουν iPhone (κυρίως 16άρια) προς πώληση στα καταστήματα τους, αλλά η ζήτηση είναι τέτοια που μέχρι τη Δευτέρα πιθανότατα δεν θα υπάρχει συσκευή ούτε για δείγμα. Από την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένονται πάντως νέες παραλαβές προκειμένου να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η ζήτηση για το iPhone 6 Plus είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Τάση που παρατηρείται και στην υπόλοιπη Ευρώπη, η οποία φαίνεται ότι υιοθετεί πλέον τη δεδομένη τα τελευταία χρόνια προτίμηση των χρηστών της Νοτιοανατολικής Ασίας στα smartphones (ή phablets) με όλο και μεγαλύτερη οθόνη.

Από την Τετάρτη 29/10 είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά και τα νέα iPad Air 2 και iPad mini 3.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook