Αλλάξτε τακτική! Οι Χανιώτες δεν σας πιστεύουν | Το αεροδρόμιο δεν είναι συντεχνιακή υπόθεση

αλλάξτε-τακτική-οι-χανιώτες-δεν-σας-πι-186897

???????????????????????????????Περί αεροδρομίου ο λόγος και με αφορμή την κινητοποίηση του Σαββάτου. Μια αποτυχημένη όπως και να το κάνουμε κινητοποίηση.

Εμείς, από όσα ειπώθηκαν από τους φορείς και τους άρχοντες των Χανίων για το μέλλον του αεροδρομίου θα κρατήσουμε ένα πράγμα. «Ότι το αεροδρόμιο θα παραμείνει δημόσιο.» Τουλάχιστον αυτό καταλάβαμε από τα λεγόμενα όλων. Φυσικά το μέλλον και μάλιστα το κοντινό θα αποδείξει αν όλα όσα ειπώθηκαν προχθές ήταν λόγια του αέρα και για λαϊκή κατανάλωση.

Αν όμως όντως οι φορείς του νομού αλλά και οι Χανιώτες κυρίως σκοπεύουν να αντιδράσουν σε ένα ξεπούλημα τέτοιου μεγέθους και ασφαλώς, καταστροφικών συνεπειών, της δημόσιας περιουσίας θα πρέπει να το αποδείξουν στην πράξη. Γιατί «με τα λόγια χτίζει κανείς ανώγεια και κατώγεια.»

Και φυσικά το παράδειγμα θα πρέπει να είναι αν μη τι άλλο οι πράξεις των «αρχόντων» των Χανίων.

Γιατί με πράξεις και συμπεριφορές θα καταφέρουν να πείσουν τους Χανιώτες να τους ακολουθήσουν. Για την ώρα είναι προφανές πάντως πως δεν έχουν πείσει κανένα ότι πραγματικά παλεύουν για κάτι. Κατάφεραν με πράξεις και παραλείψεις, αλλά και με απίστευτες καθυστερήσεις σε ότι αφορά την εκδήλωση αντιδράσεων, να αφήσουν τους Χανιώτες εκτός παιχνιδιού. Κυριάρχησε η αντίληψη και είναι μεγάλο λάθος, πως ο αγώνας για την ματαίωση του ξεπουλήματος του αεροδρομίου είναι μια συντεχνιακή υπόθεση. Κι όμως το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, γιατί περί αυτού πρόκειται μας αφορά όλους.

Αν λοιπόν πραγματικά οι φορείς του τόπου έχουν σκοπό να αντιδράσουν ας σταματήσουν να «ρίχνουν τουφεκιές στον αέρα.»

Η αντίσταση και η αντίδραση ας μην περιοριστεί στα υπομνήματα και στα δικηγορικά γραφεία. Ας παραμεριστεί το όποιο πολιτικό- κομματικό κόστος και τα λόγια να γίνουν πράξη.

Μόνο τότε θα πείσετε τους Χανιώτες να σας ακολουθήσουν. Γιατί για την ώρα δεν σας πιστεύουν.

Αν ακόμα και τότε οι πολίτες δεν ακολουθήσουν τότε οι ευθύνη θα είναι δική τους.

Σε διαφορετική περίπτωση η παρουσία σας στα κοινά του τόπου θα συνδεθεί με το ξεπούλημα του μέλλοντος και της ανάπτυξης των Χανίων.

Το αντέχετε;

 

Ανδρέας Γερακάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook