Ανακλήθηκε το έγγραφο για τη μετανάστευση | Ζητήθηκαν παραιτήσεις

ανακλήθηκε-το-έγγραφο-για-τη-μετανάστ-221024

panousis_metanastesΈντονη ήταν η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, για το έγγραφο με θέμα την «νέα πολιτική σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών» που είδε το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Τρίτης.

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο κ. Πανούσης ανακοίνωσε ότι το ανακλήθηκε το έγγραφο και πως ζητήθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

και οι παραιτήσεις των υπευθύνων.

«Ανακάλεσα τη διαταγή πρωί πρωί, διέταξα να γίνει ΕΔΕ και ο αρχηγός ζήτησε τις παραιτήσεις», ανέφερε, για να προσθέσει:

«Εκτός από την Αμυγδαλέα που ακούσατε από εμάς για μεταναστευτική πολιτική; Και θα γινόταν με την υπογραφή ενός ταξίαρχου;».

Τι προηγήθηκε

«Φωτιές» στο κυβερνητικό επιτελείο και έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ άναψε απόφαση με θέμα την «νέα πολιτική σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών» που είδε το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Τρίτης.

Δεν έχει καμιά ευθύνη το υπουργείο Εσωτερικών για το έγγραφο που κυκλοφόρησε χθες και που φέρνει την κυβέρνηση να έχει αποφασίσει να μην συλλαμβάνονται οι παράνομοι μετανάστες παρά μόνο να ελέγχονται, δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης.

«Καμία σχέση και ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας είτε του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είτε του νέου υπουργείου Μετανάστευσης. Την ευθύνη του εγγράφου την έχει όποιος την υπογράφει και άρα υπάρχει θέμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός των Εσωτερικών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η σημερινή (04/03) δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση στην εφημερίδα «Η Αυγή». Ο κ. Πανούσης προανήγγειλε ότι «θα πέσουν τα κεφάλια» όσων, θεωρώντας πως είναι κομμένοι από τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., «προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες», δίνοντας μια άλλη διάσταση στο όλο ζήτημα.

real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook