«Αναφορά στον Γκρέκο» | Θεατρική παράσταση στο Πνευματικό Κέντρο

αναφορά-στον-γκρέκο-θεατρική-παράσ-123077

clip_image001Μια παράσταση επίκαιρη θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Χανιώτες από τον Σύλλογο Παραδοσιακής και Λαϊκής Τέχνης «Η Χρυσοπηγή», σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο. Η παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο», δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο επίκαιρη, καθώς το 2013 συμπληρώθηκαν 130 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Καζαντζάκη, ενώ το 2014, 400 χρόνια από το θάνατο του Ελ Γκρέκο.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Τάκης Χρυσικάκος, που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του, καθώς και η Γεωργία Νταγάκη, που με την λύρα και το τραγούδι της συνομιλεί με τους πρωταγωνιστές του, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου!

Μια παράσταση, που μέσα από τους ήρωες των έργων του Νίκου Καζαντζάκη και τις εξομολογήσεις του (στον παππού του, όπως αποκαλεί τον Ελ Γκρέκο) συναντάμε το μεγαλείο της Ελλάδας και το ανυπόταχτο πνεύμα του ίδιου του συγγραφέα.

Συμμετέχει ο εξαίρετος μουσικός Μανώλης Ανδρουλιδάκης (κιθάρες/ ενορχήστρωση).

Στα Χανιά η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο με ελεύθερη είσοδο.

Θεατρική Προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος

Συνεργάτης – Σκηνοθέτης: Εμμανουέλα Αλεξίου

Εικαστικά: Ντίνος Πετράτος

Επιλογές τραγουδιών: Χαϊνης Δημήτρης Αποστολάκης – Γεωργία Νταγάκη

Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Μίχαλος

Φωτισμοί: Ντίνος Μεταλίδης

«(Αλάκερη) η ψυχή μου μια κραυγή κι όλο μου το έργο το σχόλιο στην κραυγή αυτή. Φωνάζω τη μνήμη να θυμηθεί, περμαζώνω από τον αέρα τη ζωή μου, στέκουμαι σαν στρατιώτης και κάνω την αναφορά μου στον Γκρέκο, γιατί αυτός είναι ζυμωμένος από το ίδιο κρητικό χώμα με μένα και καλύτερα απ’ όλους τους αγωνιστές που ζουν η που έχουν ζήσει μπορεί να με νιώσει».

Ν. Καζαντζάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook