Ανθρωπιστική κρίση: Πώς θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα στέγασης και σίτισης

ανθρωπιστική-κρίση-πώς-θα-εφαρμοστεί-222145

SKOUPIDIAΠροτεραιότητα στις οικογένειες με παιδιά θα δίνει η κοινή υπουργική απόφαση που θα εξειδικεύει τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, σύμφωνα με την αρμόδια αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου, είπε πως τα μέτρα που αφορούν στο επίδομα στέγασης, έχουν να κάνουν πιλοτική εφαρμογή προγράμματος, που η κυβέρνηση φιλοδοξεί να επεκτείνει και να εφαρμόσει πλήρως το 2016.

Εξήγησε ότι τα κριτήρια για την επιλεξιμότητα θα στηριχθούν σε «χάρτες φτώχειας» και πως θα δοθεί απόλυτη προτεραιότητα σε περιπτώσεις που υπάρχουν παιδιά.

Επισήμανε ότι το επίδομα θα δίνεται στους ενοικιαστές και όχι στους ιδιοκτήτες ακινήτων είτε για να επεκτείνουν τις συμβάσεις είτε για να συνάψουν νέα συμβόλαια μίσθωσης.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως μελετάται η παροχή κινήτρων σε ιδιοκτήτες «κλειστών» διαμερισμάτων προκειμένου να συμμετάσχουν στα προγράμματα αλληλεγγύης.

Αναφορικά με το πρόγραμμα σίτισης, είπε ότι θα γίνει με παροχή ηλεκτρονικών καρτών και όχι εκπτωτικών κουπονιών. «Θα μπορεί ο οφελούμενος να παίρνει κάρτα με barcode. Θα αγοράζει κρέας και λαχανικά σε οποιοδήποτε μαγαζί της χώρας και θα αφαιρείται κάθε φορά το ποσό που του αναλογεί στο μήνα».

Είπε πως κατά μέσο όρο αναλογούν 100 ευρώ το μήνα σε 300.000 οικογένειες και παραδέχθηκε πως «αποτελούν πολύ μικρό βήμα, που όμως θα το κάνουμε, αν και κανείς δεν το έκανε».

Τέλος, σημείωσε πως θα κατατεθεί νομοτεχνική βελτίωση προκειμένου να εξαιρεθούν τα προνοιακά επιδόματα ατόμων με αναπηρία από το εισόδημα, προκειμένου να μην εξαιρούνται από την ένταξη στο πρόγραμμα.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook