Απάντηση του δήμου Χανίων σε ρεπορτάζ του zarpa.gr | Δεν αντέχουν τον έλεγχο

απάντηση-του-δήμου-χανίων-σε-ρεπορτάζ-130981

mixanimata 1Απάντηση στο δημοσίευμα του zarpa.gr με τον τίτλο “Μηχανήματα του δήμου Χανίων εκτελούν εργασίες σε ιδιωτικό οικόπεδο”, ( δείτε εδώ ) απέστειλε ο αρμόδιος  Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Μανούσος Λιονάκης

Στην απάντηση του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος αναφέρει τα παρακάτω:

«Αναφορικά με το δημοσίευμα, που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα με τίτλο:  “Μηχανήματα του δήμου Χανίων εκτελούν εργασίες σε ιδιωτικό οικόπεδο”, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Όπως ορθώς επισημαίνετε στο δημοσίευμα σας τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Χανίων αποτελούμενα από έξι (6) εργάτες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας και με τη συνδρομή δύο χωματουργικών μηχανημάτων, δύο φορτηγών χωρητικότητας 10 τόνων, ενός φορτηγού χωρητικότητας 15 τόνων, πραγματοποίησαν στις 6 και 7 Μαρτίου 2014 εργασίες καθαρισμού του οικοπέδου ιδιοκτησίας Εμμανουήλ Βροντάκη, που βρίσκεται στον Κάτω Σταλό Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας του Δήμου Χανίων (παραπλεύρως των ενοικιαζομένων δωματίων GALAXY). Οι εργασίες αυτές, άλλωστε, πιστοποιούνται από το φωτογραφικό υλικό, το οποίο συνοδεύει το δημοσίευμα σας.

Ωστόσο, η απάντηση στο εύλογο ερώτημα σας για “τον λόγο για τον οποίο τα μηχανήματα του Δήμου βρέθηκαν πρωί – πρωί στη συγκεκριμένη περιοχή και άρχισαν να εκτελούν εργασίες σε χώρο που σύμφωνα με την καταγγελία, δεν ανήκει στο δήμο Χανίων”, είναι ότι τα συνεργεία του Δήμου Χανίων εκτελούσαν εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων (επισυνάπτεται), σύμφωνα με την οποία ζητήθηκε ο άμεσος καθαρισμός και η απολύμανση του συγκεκριμένου χώρου, το οποίο έχει καταστεί ανθυγιεινή εστία, με αποτέλεσμα η κατάσταση που επικρατεί να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η είσοδος στο οικόπεδο πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού και οργάνου του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Κυδωνίας, εν γνώσει του ιδιοκτήτη του οικοπέδου, ο οποίος και σύμφωνα με τη νομοθεσία θα αναλάβει το κόστος των εργασιών καθαρισμού.

mixanimata 2Θα εκτιμούσαμε, αν στο μέλλον διασταυρώνατε τις πληροφορίες και τις καταγγελίες, που φτάνουν σε εσάς, προκειμένου να παρουσιάζετε την αλήθεια και την αντικειμενικότητα των γεγονότων, όπως άλλωστε οφείλετε.»

Σημείωση συντάκτη:

Στην απάντηση του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αναφέρει πως «ορθώς επισημαίνετε στο δημοσίευμα σας τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Χανίων αποτελούμενα από έξι (6) εργάτες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας και με τη συνδρομή δύο χωματουργικών μηχανημάτων, δύο φορτηγών χωρητικότητας 10 τόνων, ενός φορτηγού χωρητικότητας 15 τόνων, πραγματοποίησαν στις 6 και 7 Μαρτίου 2014 εργασίες καθαρισμού του οικοπέδου ιδιοκτησίας Εμμανουήλ Βροντάκη, που βρίσκεται στον Κάτω Σταλό Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας του Δήμου Χανίων (παραπλεύρως των ενοικιαζομένων δωματίων GALAXY). Οι εργασίες αυτές, άλλωστε, πιστοποιούνται από το φωτογραφικό υλικό, το οποίο συνοδεύει το δημοσίευμα σας.»

Και επίσης απαντάει όπως άλλωστε οφείλει στο ερώτημα του zarpa.gr σχετικά με το γιατί δημοτικά μηχανήματα καθάριζαν ιδιωτικό οικόπεδο.

Αυτό που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε είναι το για ποιο λόγο μας εγκαλεί καθώς δεν διαψεύδει το δημοσίευμα, σημειώνοντας τα παρακάτω: «Θα εκτιμούσαμε, αν στο μέλλον διασταυρώνατε τις πληροφορίες και τις καταγγελίες, που φτάνουν σε εσάς, προκειμένου να παρουσιάζετε την αλήθεια και την αντικειμενικότητα των γεγονότων, όπως άλλωστε οφείλετε.»

Γράψαμε κάποια ανακρίβεια; Προφανώς όχι όπως άλλωστε προκύπτει και από την απάντηση.

Και πιστεύουμε πως κάναμε πολύ καλά τη δουλειά μας. Άλλωστε ο ρόλος του τύπου και του δημοσιογράφου είναι να ελέγχει την εξουσία. Και προς αυτήν την κατεύθυνση προσανατολίζονταν και το σχετικό ρεπορτάζ.

Αν τώρα κάποιοι από το δήμο Χανίων, δεν έχουν συνηθίσει σε αυτό τον έλεγχο αυτό είναι πρόβλημα δικό τους και όχι δικό μας.

Επίσης καλό θα ήταν οι όποιες απαντήσεις από τις υπηρεσίες του δήμου σε δημοσιεύματα, να στέλνονται πρώτα στο ΜΜΕ στο οποίο επιθυμούν να απαντήσουν και όχι στα social media ( Facebook ) , προκειμένου τα διάφορα γνωστά «παπαγαλάκια» να κάνουν τα σχόλια τους.

Προφανώς κάποιοι στο δήμο Χανιών δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί πως παλαιοκομματικές πρακτικές για λαϊκή κατανάλωση και μόνο, δεν περνάνε πια στους πολίτες.

Οι καιροί και οι εποχές άλλαξαν. Ας το καταλάβουν επιτέλους.

 

Αν. Γερ.

2 thoughts on “Απάντηση του δήμου Χανίων σε ρεπορτάζ του zarpa.gr | Δεν αντέχουν τον έλεγχο

  1. Καλά τα λέει ο κύριος Λιονάκης .Δεν μας λέει όμως γιατί δεν δίχνει το ίδιο ενδιαφέρον για τη παλιά πόλη με τα χαλάσματα στην οδό Αγίων Δέκα δίπλα από
    ξενοδοχεία ταβέρνες και κατοικίες.Εστίες μόλυνσης από ποντίκια σκουπίδια και οτι
    άλλο βάλει ο νους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook