Απαλλαγείτε από τη φλεβίτιδα με φυσικό τρόπο!

απαλλαγείτε-από-τη-φλεβίτιδα-με-φυσικ-324880

Νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μια στις τρεις γυναίκες είναι οι κιρσοί ή αλλιώς φλεβίτιδα. Όπως εξηγεί ο ειδικός παθολόγος κ.Ηλίας Λέων μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μας είναι δυνατόν να μειώσουν τις πιθανότητες της εμφάνισής τους. Για το λόγο αυτό συνιστά στις γυναίκες οι οποίες πλήττονται περισσότερο να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

Τακτική άσκηση

Το περπάτημα και το τζόκινγκ βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος κι έτσι προλαμβάνουν σε ένα μεγάλο βαθμό τη φλεβίτιδα.

Όχι στην ορθοστασία

Η ορθοστασία για πολλές ώρες αυξάνει την φλεβική πίεση στα άκρα. Για το λόγο αυτό ο ειδικός επιστήμονας συνιστά σε όσες εργάζονται πολές ώρες είτε καθιστές είτε όρθιες να κινούνται ανα τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να ενισχύεται η κυκλοφορία του αίματος.

Χάστε κιλά

το υπερβολικό βάρος αυξάνει την πίεση στα πόδια και κατά συνέπεια μπορεί να επιβαρύνει περαιτέρω την κατάσταση.

Κόψτε το κάπνισμα

η βλαβερή αυτή συνήθεια αποτελεί ον νούμερο ένα εχθρό της φλεβίτιδας.

Ψηλά τα πόδια

Όπως και το υπόλοιπο σώμα έτσι και τα πόδια σου χρειάζονται ξεκούραση. Ο καλύτερος τρόπος για να τα ξεκουράσετε είναι να τα τοποθετείτε σε ψηλότερη θέση από το υπόλοιπο σώμα ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Η σωστή θέση σώματος είναι να κάθεσθε πάντα με ίσια την πλάτη και μην σταυρώνετε τα πόδια αφού με τον τρόπο αυτό εμποδίζεται η ροή του αίματος από και προς αυτά.

Αντισυλληπτικά με μέτρο

Η μακροχρόνια λήψη αντισυλληπτικών χαπιών συνδέεται επίσης με τον κίνδυνο για εμφάνιση κιρσών.

Όχι στα ψηλά τακούνια

Μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος αλλά αν θέλετε να κυκλοφορεί το αίμα χωρίς εμπόδια στα κάτω άκρα καλό είναι να το αποφύγετε.

Ναι στα ελαστικά καλσόν

Τα ελαστικά καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης ξεκουράζουν και ανακουφίσουν τα πόδια σου. Αυτό που συμβαίνει γιατί βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, και επομένως προστατεύουν από την εμφάνιση κιρσών και φλεβίτιδας.

Σε κάθε περίπτωση αν το πρόβλημα επιμένει επισκεφτείτε ένα ειδικό αγγειολόγο ο οποίος θα σας πει

ποια είναι η καλύτερη μέθοδος θεραπείας.

Κάντε stretching

Το stretching όταν γίνεται με το σωστό τρόπο μπορεί να ενισχύσει τους μύες των ποδιών σας. Αν αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση, μπορεί να ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση των κιρσών.

Κρύο νερό

Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, προσπαθήστε να κάνετε ένα κρύο ντους ή ένα κρύο λουτρό αν αντέχετε. Όσο είστε στο μπάνιο, κάντε στα πόδια σας μασάζ. Τρίψτε από το κάτω μέρος των ποδιών σας προς τα ισχία.

Φάτε βατόμουρα και κεράσια

Προσπαθήστε να ξεκινήσετε και να τελειώσετε την ημέρα σας με μια χούφτα από αυτά τα φρούτα, αν θέλετε να απαλλαγείτε από τη φλεβίτιδα. Μπορείτε, επίσης να πιείτε χυμό βατόμουρο.

Tips υγείας

  • Αποφύγετε να κάθεστε με τα πόδια σταυρωμένα, ιδιαίτερα πάνω από το γόνατο
  • Εάν είστε πολλές ώρες όρθιοι, κάντε τακτικά διαλείμματα για να βάλετε τα πόδια σας ψηλά ή πάνω από το επίπεδο του στήθους
  • Τρώτε υγιεινά αποφεύγοντας το αλάτι και τα λιπαρά. Το αλάτι μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, που μπορεί να οδηγήσει σε φλεβίτιδα.
  • Γυμνάζεστε τακτικά. Κάτι τέτοιο μπορεί να διατηρήσει την υγιή κυκλοφορία του αίματος και την πρόληψη της έκρηξης της φλεβίτιδας.
  • Μην φοράτε ψηλά τακούνια.

Πηγή: iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook