Απολύονται οι δημοτικοί υπάλληλοι που μονιμοποιήθηκαν παράνομα

απολύονται-οι-δημοτικοί-υπάλληλοι-πο-170235

dimosioΗ δεύτερη μεγάλη δεξαμενή απολύσεων μετά τους “διαθέσιμους” υπαλλήλους στο Δημόσιο φαίνεται πως βρέθηκε ήδη στους Δήμους και αφορά στις μονιμοποιήσεις μέσω του νόμου Παυλόπουλου όπου φαίνεται πως υπάρχουν εκατοντάδες παρανομίες.

Το πλαίσιο αντιμετώπισης των παράνομων μονιμοποιήσεων καθορίζεται επί της ουσίας από την απόφαση του ΑΣΕΠ για τις μονιμοποιήσεις υπαλλήλων στο Δήμο Δραπετσώνας.

  • Διακοπή μισθού και απόλυση για τους υπαλλήλους

Με βάση το πόρισμα υπήρξα υπάλληλοι που παρουσίασαν πλαστά έγγραφα και συμβάσεις ώστε να μπορέσουν να υπαχθούν στον Νόμο Παυλόπουλου και σε κάποιες περιπτώσεις εν γνώσει των υπευθύνων του Δήμου κατάφεραν να μονιμοποιηθούν παράνομα.

  • Πιλότος η απόφαση για όλες τις μονιμοποιήσεις

Τώρα το επόμενο βήμα είναι η άμεση διακοπή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων αυτών, αλλά και η άμεση απόλυσή τους, ενώ σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν ποινικές διώξεις τόσο εναντίον των υπαλλήλων όσο και κατά των υπεύθυνων από την πλευρά του Δήμου που εν γνώσει τους ενέκριναν τις μονιμοποιήσεις.

Η τακτική αυτή θα ακολουθηθεί και μάλιστα άμεσα σε όλες τις ανοιχτές υποθέσεις καθώς υπολογίζεται ότι είναι εκατοντάδες οι αντίστοιχες περιπτώσεις σε όλους τους δήμους τις χώρας.

  • Ποινικές διώξεις εναντίον όλων από τον εισαγγελέα

Στο πόρισμα του ΣΔΟΕ υπάρχουν περιπτώσεις όπου υπάλληλοι με συμβάσεις που απείχαν μεταξύ τους περισσότερους από 12 και με τη συνέργεια του Δημοτικού Συμβουλίου εμφανίστηκε και άλλη σύμβαση από το… πουθενά, ή βεβαίωση απασχόλησης και άλλα έγγραφα που επί της ουσίας “ανακαλύφθηκαν” μόνο και μόνο για να επιτευχθεί η μονιμοποίηση των υπαλλήλων με παράνομο τρόπο.

Τώρα οι υποθέσεις έχουν διαβιβαστεί στον εισαγγελέα που έχει ασκήσει διώξεις και οι υποθέσεις θα εξεταστούν δικαστικά.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook