Αυτοί είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που φυγάδευσαν 1,5 δισ. ευρώ στο εξωτερικό

αυτοί-είναι-οι-δημόσιοι-υπάλληλοι-που-123412

 

lefta1Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση πως συνολικά 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι φυγάδευσαν στο εξωτερικό 1,5 δισ. ευρώ από το 2010 έως και σήμερα. Και μπορεί οι διαδικασίες για να μεταφερθούν τα χρήματα στο εξωτερικό να είναι νόμιμες, ωστόσο οι υπάλληλοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ καθώς σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται οι καταθέσεις αυτές να μην προκύπτουν από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους. Ενδεικτικό είναι πως στο ΣΔΟΕ πιστέυουν πως αρκετά από τα χρήματα μπορεί να προέρχονται από «μαύρα» εισοδήματα εκπαιδευτικών από ιδιάιτερα μαθήματα και από φακελάκια που έπαιρναν γιατροί.

  • Εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι υπουργείων και ΟΤΑ

Από τις λίστες που έχει στα χέρια του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τους δημοσίους υπαλλήλους που έστειλαν έξω χρήματα οι μισοί είναι εκπαιδευτικοί και οι υπόλοιποι είναι υπάλληλοι των υπουργείων Υγείας, Αμυνας, Οικονομικών, Υποδομών και ΟΤΑ

Συγκεκριμένα:

  • 329 έχουν στείλει εμβάσματα που ξεπερνούν τα 600.000 ευρώ
  • 415 άτομα έστειλαν 117 εκ. ευρώ και μετά αποχώρησαν και από αυτούς:
  • 241 είναι ιατρικό προσωπικό με 65 εκ. εμβάσματα
  • 101 είναι πρώην εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων με 27,3 εκατ.
  • Συνολικά 4.845 θα ελεγχθούν από το ΣΔΟΕ

Ο μέσος όρος των εμβασμάτων ανά υπάλληλο αγγίζει τα 275.000 ευρώ, ενώ 329 υπάλληλοι έχουν στείλει εμβάσματα αθροιστικά άνω των 600.000 ευρώ. Από τους 5.260 δημοσίους υπαλλήλους που έστειλαν εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού, 415 υπάλληλοι με συνολικό ποσό εμβασμάτων 117 εκατομμύρια ευρώ -δηλαδή με μέσο όρο 283.000 ευρώ ανά υπάλληλο- αποχώρησαν από το Δημόσιο για διάφορους λόγους. Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου και της ζήτησε να ελέγξει τους 415 δημοσίους υπαλλήλους που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους, καθώς το Σώμα Ελεγκτών δεν έχει σχετική δικαιοδοσία.

Στον έλεγχο των 4.845 υπαλλήλων που παραμένουν στο Δημόσιο αναφέρθηκε ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΕΔΔ, Παρασκευάς Νομικός, επισημαίνοντας ότι το Σώμα θα διενεργήσει τους ελέγχους, οι οποίοι, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα περίπλοκοι. «Το επόμενο διάστημα θα έχουμε αποτελέσματα», είπε ο κ. Νομικός.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook