Αυτοί είναι οι Χανιώτες που «βγαίνουν» σε ΠΕΔ και ΚΕΔΕ | Σήμερα η κατανομή

αυτοί-είναι-οι-χανιώτες-που-βγαίνουν-175096

680x38ped_image servicesΜε γνωμάτευση των νομικών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) θα καθοριστεί σήμερα το πρωί ο τρόπος που θα κατανεμηθούν οι έδρες στο συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης, μετά τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών, στις οποίες επικράτησε το ψηφοδέλτιο Λαμπρινού με 67 ψήφους, έναντι 50 του Μαλανδράκη, 6 του Λυγερού και 2 του Συντιχάκη.

Η διχογνωμία εντοπίζεται στο εάν η κατανομή πρέπει να είναι 12 – 8 – 1 ή 11 – 9-1 έδρες για τους τρεις πρώτους συνδυασμούς αντίστοιχα.

Οι σταυροί 

Στον συνδυασμό Λαμπρινού:

Δήμαρχοι: Λαμπρινός 64, Βάμβουκας 58, Μαμουλάκης 55, Ζερβός 51, Αρμουτάκης 45, Κόκκινος 45 και Στεφανάκης 27

Δημοτικοί σύμβουλοι: Ινιωτάκης 54, Νίνος 49, Πασπάτης 47, Ντουντουλάκης 40, Παπαδογιάννης 38

Στον συνδυασμό Μαλανδράκη

Μαλανδράκης 43, Πολάκης 40, Μπαριτάκης 33, Κοκοσάλης 30, Καλογεράκης 30

Δημοτικοί σύμβουλοι Πετρακογιώργη 32, Μπιρλιράκη 30, Μαχαίρας 28, Αγαπάκης 23.

Στον Συνδυασμό Λυγερού, εκλέγεται ο επικεφαλής κ. Ηλίας Λυγερός

Για την ΚΕΔ εξελέγησαν οι Βαρδαβάς 46, Κεμεσίδης 40, Καραντινός 40, Νίνος 40 Λουλουδάκης 38 και Σαρρής

Ικανοποίηση Βάμβουκα

Για ένα “ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα” έκανε λόγο μιλώντας στο zarpa.gr ο Δήμαρχος Χανίων, Τασός Βάμβουκας.”Το ψηφοδέλτιο έτυχε ευρύτατης υποστήριξης και αυτό δείχνει ότι η νέα πολιτική που έχουμε εγκαινιάσει της προσέγγισης και της συνεργασίας, επιβεβαιώνεται, επισφραγίζεται αλλά και ενθαρρύνεται με αυτό το αποτέλεσμα”, εκτίμησε.

Υπενθυμίζουμε ότι στον κ. Βάμβουκα, έχει γίνει πρόταση να εκπροσωπήσει την Κρήτη στην ΚΕΔΕ, για την διεκδίκηση μιας έδρας στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης.

Για το ψηφοδέλτιο Μαλανδράκη

Κληθείς δε, να σχολιάσει την απόφαση του Δημάρχου Πλατανιά να ηγηθεί σε άλλο ψηφοδέλτιο, ο κ. Βάμβουκας, είπε: “Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει τις επιλογές τους. εμείς είχαμε απευθύνει κάλεσμα σε όλους να συμμετέχουν. Δεν το έκαναν, επειδή προφανώς είχαν τους δικούς τους λόγους και τις δικές τους σκέψεις και επιδιώξεις. Από ‘κει και πέρα, εμάς αυτό δεν μας δεσμεύει σε τίποτα στο να συνεργαστούμε μαζί τους και σε επίπεδο ΠΕΔ και φυσικά σε επίπεδο δημάρχων, για θέματα που αφορούν τον νομό μας”.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook