Αυτό δεν είναι δημοτικό συμβούλιο… Ένα τάμα στην Παναγιά για το Δήμο Χανίων!

αυτό-δεν-είναι-δημοτικό-συμβούλιο-έν-163266

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟύτε η χθεσινή αποδείχτηκε καλή ημέρα για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων που απ’ ότι φαίνεται, για να έχει απαρτία πρέπει μάλλον να γίνει κάποιο… τάμα στην Παναγία.

Είναι η τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση που αναβάλλεται μέσα σε διάστημα μόλις 10 ημερών και κατά συνέπεια η τρίτη φορά που δεν συζητείται το θέμα της φιλοξενίας των Σύρων προσφύγων. Μετά βίας συγκεντρώθηκαν 20 δημοτικοί σύμβουλοι, παρόλο που ο προεδρεύων κ. Φραγκάκης έδωσε ξανά περιθώριο μίας ολόκληρης ώρας για να γίνει η σχετική κινητοποίηση.

Η εικόνα αυτή σχολιάστηκε πολύ αρνητικά από τους παρευρισκόμενους, με ορισμένους να αφήνουν αιχμές για «σκόπιμες απουσίες» ώστε να μην ανοίξει μια συζήτηση για το «δύσκολο» αυτό θέμα. «Δεν απουσιάζουν σκόπιμα, οι περισσότεροι είναι σε άδεια, είναι εκτός νομού», τους δικαιολόγησε ο απερχόμενος Δήμαρχος που όμως δεν δέχθηκε να συζητηθεί η εισαγγελική παραγγελία για διάθεση δημοτικού καταστήματος για τους Σύρους που του έχει παραδοθεί από χθες και παρά την αντίθετη εισήγηση του κ. Κουρούση.

Παίρνουν άδειες όμως οι θεσμοί, πάνε διακοπές; Έτσι στέκονται απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα της πόλης, στις δικαστικές αρχές, στους πολίτες που πριν από 3,5 χρόνια τους εξέλεξαν και αρκετούς από αυτούς, τους επανεξέλεξαν; Και… πώς θα ήταν, άραγε, η σημερινή συνεδρίαση εάν ήμασταν σε προεκλογική περίοδο; Πιθανότατα θα βλέπαμε τους τωρινούς απόντες να συναγωνίζονται σε ανθρωπιστικά αισθήματα, την δημοτική αρχή να αναζητεί εναγωνίως λύση, την αντιπολίτευση να πιέζει.

Δυστυχώς όμως για τους Σύρους και τις οικογένειές τους και για τον ξενοδόχο και την δική του, οι εκλογές πέρασαν. H δημοτική αρχή άλλαξε, μένει να δούμε αν θα αλλάξουν στάσεις και νοοτροπίες…

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook