Αφεντικό στην Κρήτη ο Πλατανιάς… 1 – 0 τον ΟΦΗ στα Περβόλια

αφεντικό-στην-κρήτη-ο-πλατανιάς-1-0-το-194706

platanias_ofi

Ο Πλατανιάς ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Κρήτης, επικρατώντας του ΟΦΗ με 1-0. «Λυτρωτής» για την ομάδα του Χριστόπουλου, ο Τετέ που άνοιξε το σκορ λίγο πριν το φινάλε.

  • Η εικόνα του αγώνα

Η ένταση που σημειώθηκε πριν το ματς, μεταξύ των οπαδών Πλατανιά και ΟΦΗ, συνεχίστηκε και στο χορτάρι, με τα νεύρα να κάνουν την εμφάνισή τους από νωρίς. Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα κυριάρχησαν τα σκληρά φάουλ και οι δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου.

  • Η βαθμολογία και τα στατιστικά της Super League

Ο Γκατούζο έστησε ως συνήθως την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς, ενώ ο Χριστόπουλος με το 4-2-3-1 και τους Τσουράκη, Μιλούνοβιτς και Ζιλβάν να παίζουν πίσω από τον προωθημένο Τόρες. Στο 10ο λεπτό οι γηπεδούχοι διαμαρυρήθηκαν για χέρι του Μεϊτέ μέσα στην περιοχή έπειτα από κεφαλιά του Μιλούνοβιτς, που από τα ριπλέι φάνηκε να έχουν δίκιο.

Στην εξέλιξη της φάσης, ο Πλατανιάς κέρδισε κόρνερ, με τον Μπανανά να κάνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και να στέλνει την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Λόρια. Από το σημείο αυτό και μετά ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τον ΟΦΗ να καταγράφει την πρώτη του καλή ευκαιρία στο 22′ με ένα σουτ του Μπανούση που πέρασε άουτ. Περίπου 10 λεπτά αργότερα, ο Πετρόπουλος είχε ακόμη μία ευκαιράι για γκολ, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Κουλιμπαλί.

Με την επανάληψη, ο Πλατανιάς μπήκε δυναμικά και μόλις στο 47ο λεπτό, με τον Τετέ είδε την μπάλα να σταματά και πάλι στο δοκάρι του Λόρια. Ακολούθησε ένα τρελό τρίλεπτο για τους γηπεδούχους, στο οποίο απείλησαν τρεις φορές την εστία του ΟΦΗ, πρώτα με τον Μιλούνοβιτς, στη συνέχεια με τον Τόρες και μετά πάλι με τον Κουλιμπαλί, όμως το 0-0 παρέμεινε.

Στο 75′ ο Μπανανά λίγο έλειψε να πετύχει το αυτογκόλ της χρονιάς, όταν από το κέντρο γύρισε με δύναμη την μπάλα προς τον τερματοφύλακά του που ήταν εκτός εστίας, αλλά ο Ολιμπά κατάφερε και την έδιωξε πριν περάσει την γραμμή του τέρματός του.

Τελικά, η «λύτρωση» για τον Πλατανιά ήρθε στο 84ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μενδρινού, ο Μπανανά πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, ο Λόρια δεν συγκράτησε την μπάλα και στην επαναφορά ο Τετέ από κοντά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τον Πλατανιά να παίρνει μεγάλη βαθμολογική «ανάσα», «βυθίζοντας» παράλληλα ακόμη περισσότερο τον ΟΦΗ του Γκατούζο.

Οι συνθέσεις

Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Ιτούα, Μπανανά, Ζαραδούκας, Τετέ, Αγκιλέρα (23′ Μαχαμάτ) , Τζίλβαν Γκόμεζ, Τσουράκης, Μιλούνοβιτς (79′ Μενδρινός), Τόρες (66′ Ναζλίδης).

ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Στάθης, Αντελέγιε, Μπανούσης (86′ Ροβίθης), Μιλιάζες, Μακρής, Λαμπρόπουλος, Μεϊτέ, Φερνάντεθ (83′ Μαραθιανός), Μερεμπασβίλι, Πετρόπουλος.

contra.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook