Βρέθηκε τμήμα από το Μαλαισιανό Boeing

βρέθηκε-τμήμα-από-το-μαλαισιανό-boeing-159451

boeing malaisiano oukraniaΗ ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας (IAC) ανακοίνωσε σήμερα ότι τα «μαύρα κουτιά» του Μπόινγκ της Malaysia Airlines, το οποίο φέρεται ότι καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία, υπέστησαν ελαφρά ζημιά αλλά αυτό δεν έχει επηρεάσει τα δεδομένα που έχουν καταγράψει.

«Στη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι οι καταγραφείς στοιχείων πτήσης έχουν υποστεί ελαφριά μηχανολογική ζημιά, η οποία δεν επηρέασε την ακεραιότητά τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή, η οποία είναι το εποπτικό όργανο που επιβλέπει τη λειτουργία της πολιτικής αεροπορίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις επέμβασης στα δεδομένα των «μαύρων κουτιών», δηλαδή συμφωνεί με προηγούμενη ανακοίνωση του Ολλανδικού Συμβουλίου Ασφάλειας, το οποίο συντονίζει τη διεθνή έρευνα για τα αίτια της συντριβής του Μπόινγκ. Η Ρωσία είναι μία από τις χώρες που μετέχουν στη διαδικασία εξέτασης των «μαύρων κουτιών».

Χθες, τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ένα τμήμα της ατράκτου του Μπόινγκ 777 και οι σοροί κάποιων από τους επιβαίνοντες σε αυτό βρέθηκαν σε δασική περιοχή στον τόπο της συντριβής του, στην ανατολική Ουκρανία.

«Βρήκαμε κάποιες σορούς χθες και μερικές σήμερα», δήλωσε στην εφημερίδα Sydney Morning Herald ο Μάικλ Μποκιούρκιβ, εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ.

Ο Μποκιούρκιβ επισκέφθηκε τον τόπο του δυστυχήματος στο Ντονέτσκ μαζί με εμπειρογνώμονες από την Ολλανδία, την Μαλαισία και την Αυστραλία.

«Το σημαντικότερο είναι ότι βρήκαμε σε μία δασική περιοχή με πυκνή βλάστηση ένα τεράστιο τμήμα της ατράκτου. Πάλι βρέθηκε σε δασώδη περιοχή και ήταν σχεδόν από το πουθενά γιατί δεν υπήρχαν ενδείξεις, δεν υπήρχαν σπασμένα κλαδιά, τίποτα που να υποδηλώνει ότι τμήμα της ατράκτου είχε καταπέσει εκεί», δήλωσε στο δίκτυο ABC.

Η Αυστραλία θα στείλει επιπλέον 100 αστυνομικούς και μέλη των ενόπλων δυνάμεων στην Ευρώπη που θα ενταχθούν στην υπό σύσταση διεθνή δύναμη ασφαλείας υπό την Ολλανδία με αποστολή την προστασία του σημείου συντριβής του Μπόινγκ, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ.

Οι αξιωματικοί της Αυστραλιανής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας (AFP), ορισμένοι εκ των οποίων θα φέρουν οπλισμό, θα ενταχθούν στο άγημα των 90 αξιωματικών της δύναμης που βρίσκονται ήδη στο Λονδίνο αναμένοντας την έγκριση της συμφωνίας με τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο από το κοινοβούλιο της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook