Βρετανία: Νόμιμη η γέννηση παιδιών με τρεις γονείς

βρετανία-νόμιμη-η-γέννηση-παιδιών-με-τ-210575

babyΤο Ηνωμένο Βασίλειο είναι από σήμερα η πρώτη χώρα στον κόσμο, όπου η γέννηση παιδιών με τρεις γονείς είναι νόμιμη. Η συζήτηση αφορά πάντα τους βιολογικούς γονείς ενός παιδιού, το οποίο ως εκ τούτου θα έχει στοιχεία από τρία διαφορετικά DNA.

Μπορεί ο κοινός νους να δυσκολεύεται να συλλάβει εκ πρώτης τι ακριβώς σημαίνει αυτό, όμως ουσιαστικά πρόκειται για μία «ιατρική επανάσταση» με σκοπό να περιορίσει τις γεννήσεις παιδιών με γενετικά προβλήματα.

Όπως αναφέρεται σχετικά, πρόκειται για μια τεχνική που χρησιμοποιεί DNA που έχει δωρηθεί για το σκοπό αυτό, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος συγκεκριμένων γενετικών ανωμαλιών, που περνούν από τους γονείς στο παιδί.

Η συγκεκριμένη μέθοδος, που εγκρίθηκε σήμερα από την Βρετανική Βουλή, πρόκειται να εφαρμοστεί από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Για την ακρίβεια, τα παιδιά που θα γεννηθούν με τη χρήση αυτής της μεθόδου θα οφείλουν μόνο το 1% του DNA τους στον «τρίτο» γονέα, καθώς ο δότης παρέχει μόνο τα δικά του μιτοχόνδρια στην ένωση. Οι ασθένειες που προέρχονται από παθήσεις των μιτοχονδρίων είναι συνήθως απειλητικές ακόμα και για τη ζωή του βρέφους, ενώ υπολογίζεται πως περίπου 4.000 παιδιά γεννιούνται με τέτοια προβλήματα ετησίως, μόνο στις ΗΠΑ.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook